16 MOSSAD ajanının hedefi ortaya çıktı: İşte iddianamenin detayları

MİT ve Emniyet tarafından yakalanan 16 MOSSAD ajanının hedefleri ortaya çıktı. Ajanlar, Sebil Vakfı, Ümmet Vakfı, Minber’i Aksa Derneği, Meşale dernekleri ile öğrenci ve çalışanlarını fişlediği ve haklarında İsrail'e bilgi aktardığı iddianamede yer aldı.

16 MOSSAD ajanının hedefi ortaya çıktı: İşte iddianamenin detayları

MİT ve Emniyet’in ortak operasyonuyla yakalanan 16 MOSSAD ajanıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

16 Mossad ajanı hakkında “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme” suçu kapsamında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ajanların İsrail’e Sebil Vakfı, Ümmet Vakfı, Meşale Derneği, Filistin Öğrenci Evi, Minber-i Aksa gibi derneklerle çok sayıda isimle ilgili bilgi aktardığı iddianamede yer aldı.

Mossad’ın Almanya saha ajanlarından Ahmad Zaid’in talimatıyla Filistinli bir din adamının da takip ettirildiği öğrenildi. Wi-Fi Colector isimli programla veri hırsızlığı yapıldığı, Mossad’ın hedefindeki kişi ve kurumların bilgisayarlarına sızmak için Wi-Fi adreslerinin peşine düşüldüğü ortaya çıktı.

Ajanların 2020’nin Temmuz ayında "Filistinli Öğrenci Evi ve Al Hikmet Derneği" hakkında da ayrıntılı rapor hazırladığı belirtildi.

# israil # almanya # Temmuz # bilgi # iddianame # meşale # mossad ajanları