TESK'ten çözüm önerisi: ''Kredi kartı taksit sayısı artırılmalı''

Esnaftan kredi kartlarının taksitlerine ilişkin çağrı geldi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu bazı ürün gruplarında kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının vatandaşların alım gücünü artıracağını belirtti. Konfederasyon Başkanı Bendevi Palandöken, kısa vadede ekonomik düzlüğe çıkıncaya kadar önerinin uygulanabileceğini işaret etti.

TESK'ten çözüm önerisi: ''Kredi kartı taksit sayısı artırılmalı''

Dövizdeki dalgalanmanın yurt dışı bağlantılı ürün gruplarında fiyat artışına neden olduğunu belirtti. Bazı önlemlerin alınmasını istedi.

Bu yıl kredi kartına taksit sayısı mobilya ve beyaz eşyada 12 aydan 9 aya indirildi. Televizyon alımında ise 5 bin lira ve üzerinde 4 ay taksit imkânı sağlandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, önerilerini açıkladı:

- İnsanlar artık gerçekten çok bunaldı. Hem nakitte sıkıntı çekiyor hem kredi kartının taksitlerindeki azalma belki de tasarrufa yönlendirme açısından önemliydi ama insanlar bırakın tasarruf etmeyi zorunlu ihtiyaçlarını gerçekleştirmede zorluklar yaşıyor.

- 9 aylar, 6 aylar ile sınırlı olan ürünlerin en azından taksit sayısının artırılarak vatandaşın alışveriş yaparken rahatlamasını sağlayacak bir çalışma yapılması çok önemli. Genç çiftlerin yeni kurulacak evlerindeki mobilya aksamı olmak üzere diğer ürünler, evlerine alacakları elektronik ürünler.

Palandöken, bazı ürün gruplarında kredi kartlarında taksit sayısının artırılmasının vatandaşların alım gücünü artıracağını belirtti.

- Kısa vadede en azından bu ekonomik düzlüğe çıkıncaya kadar faiz oranlarındaki düşüş sağlanmasıyla tüketiciye yansımasının kolaylaştırılacağı aşamada çok önemli. Zorunlu tüketim ürünlerinde gıda ürünlerinde hem de beyaz eşya gibi ev gereçlerindeki ürünlerde bir rahatlama sağlayacak.

# Döviz # vatandaş # esnaf # kredi kartı # TESK # alışveriş # Kredi kartı borcu # kredi kartı taksit sayısı # Taksit