2022 bütçe maratonu başlıyor: Mesai 12 gün sürecek

Bu hafta TBMM'nin gündemi yoğun. 2022 bütçe kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’na gelecek. 6 Aralık’ta başlayacak bütçe mesaisi 17 Aralık tarihine kadar sürecek. Meclis diğer yandan kanun tekliflerini de ele alacak.

2022 bütçe maratonu başlıyor: Mesai 12 gün sürecek

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri tamamlanan 2022 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi 6 Aralık’ta Meclis Genel Kurul’a geliyor. Genel Kurul, 6 Aralık’ta saat 12’de Meclis Başkanı Mustafa Şentop başkanlığında toplanarak, bütçe teklifinin tümü üzerindeki görüşmelere başlayacak.

Genel Kurul'da, hükümet adına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 yılı bütçesini sunacak. Siyasi parti temsilcileri birer saat, grubu bulunmayan parti yöneticilerine ise 10'ar dakika söz verilecek. Görüşmeler 17 Aralık Cuma günü tamamlanacak.

Meclis Genel Kurulu'nda, bütçe görüşmeleri devam ederken, kanun tekliflerinin ve diğer yasama faaliyetlerinin görüşülmesine ara verilecek. Siyasi parti grup toplantıları bu süre içinde yapılmayacak. Bütçe görüşmeleri devam ederken, Meclis'e ziyaretçi de alınmayacak.

Genel Kurul'da Salı günü Meclis ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın bütçesi ele alınacak. 8 Aralık Çarşamba günü Sanayi ve Teknoloji ile İçişleri Bakanlığı, 9 Aralık Perşembe günü de Hazine ve Maliye ile Ticaret Bakanlığı’nın bütçesi değerlendirilecek.

# meclis # Meclis Genel Kurulu # bütçe # bütçe mesaisi # bütçe maratonu