Asgari ücret görüşmeleri başlıyor

Asgari ücret görüşmeleri yarın başlıyor. 7 milyon çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret ile ilgili işçi konfederasyonları TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK ortak açıklama yaptı. Asgari ücretin günün ekonomik koşullarına göre belirlenmesini isteyen üç konfederasyon, vergi ve sosyal güvenlik gibi kesintilerin net tutarın üzerine ilave edilmesini istedi.

Asgari ücret görüşmeleri başlıyor

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere çarşamba günü ilk toplantısını yapacak. 7 milyon çalışanın ve işverenin gözü bu toplantıda olacak.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden 5'er üyenin olduğu komisyon, 2022 yılında geçerli olacak asgari ücret rakamını oy çokluğuyla belirleyecek. Asgari ücret ile birlikte işsizlik ödeneği, kıdem tazminatı ve sigorta primlerinin miktarları da belirlenecek.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında önce TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK ortak açıklama yaptı. Ergün Atalay, Mahmut Arslan ve Arzu Çerkezoğlu imzalı metinde “günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre işçinin ve ailesinin insanca yaşamasını mümkün kılacak asgari ücret belirlenmelidir” ifadelerine yer verildi. Üç işçi konfederasyonunun ortak metni İzmir’de kamuoyu ile paylaşıldı.

Asgari ücret görüşmelerinin geçen yıllara oranla daha kısa sürede bitmesi, 1-2 hafta içinde bitmesi bekleniyor.

# ekonomi # Asgari ücret # türk iş # disk # asgari ücret tespit komisyonu # asgari ücret açıklaması # asgari ücret son dakika # asgari ücret haberleri # asgari ücret görüşmeleri # hak iş # asgari ücret ne kadar olacak # Mahmut Arslan # arzu çerkezoğlu # asgari ücret görüşmeleri tarihi # asgari ücret görüşmeleri ne zaman yapılacak # ekonomi asgari ücret görüşmeleri