Bakan Karaismailoğlu duyurdu: TÜRKSAT 5B uydusu uzaya gönderiliyor

Türksat 5B uydusu 19 Aralık pazar sabahı saat 06.58'de uzaya fırlatılacak. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin uzay tarihi açısından dönüm noktası yaşayacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu duyurdu: TÜRKSAT 5B uydusu uzaya gönderiliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda, Bakanlığının 2022 Mali Yılı Bütçesi'nin sunumunu yaptı. Bakan Karaismailoğlu, Türksat 5B uydusunun 19 Aralık pazar sabahı saat 06.58'de uzaya fırlatılacağını duyudu.

''19 ARALIK SABAHI UZAYA FIRLATIYORUZ''

Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'de iletişim altyapısının geleceğe uygun biçimde kurulmasına katkı sunacak TÜRKSAT 5A'yı hizmete aldıklarını bildirdi:

- TÜRKSAT 5A, 3 kıtaya yayılan geniş coğrafyada televizyon ve veri haberleşme hizmeti veriyor. Beşinci nesil haberleşme uydularından bir diğeri olan TÜRKSAT 5B'yi geçtiğimiz günlerde teslim aldık. TÜRKSAT 5B uydusunu 19 Aralık sabah 06.58'de SpaceX Falcon 9 roketiyle uzaya gönderiyoruz. TÜRKSAT uydu filosunun en güçlüsü olacak TÜRKSAT 5B, uzay vatanda ve uydu veri haberleşmesinde bizi bir üst lige çıkaracak. Milli Haberleşme Uydumuz TÜRKSAT 6A'nın ise montaj, entegrasyon ve testleri Ankara'da devam ediyor. Böylece haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer alacağız.

# ankara # Ulaştırma # televizyon # türksat # uzay # altyapı # haberleşme # Adil Karaismailoğlu # Türksat 6A # Türksat 5B