İzmir'de 741 bina depremzedelere teslim edildi | Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Kiradan düşük taksitlerle vatandaşımız güvenli eve kavuşacak''

Depremde evleri yıkılan ve ağır hasar gören İzmirli depremzedeler için yapılan 596’sı konut 741 bina hak sahiplerine verildi. Anahtar teslim töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Kira bedellerinden bile düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız yeni, konforlu ve güvenli evlerine kavuşacaklar" dedi.

İzmir'de 741 bina depremzedelere teslim edildi | Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Kiradan düşük taksitlerle vatandaşımız güvenli eve kavuşacak''

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmirli depremzedeler için yaptığı 1566 binanın 741’i hak sahiplerine törenle teslim edildi. İlk anahtarı ev sahiplerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

Konutların 1 yılda tamamlandığını belirten Erdoğan, 3 proje alanındaki yatırımın 750 milyon lira olduğunu söyledi.

- 596 konut ile 145 dükkan biraz sonra sahipleriyle buluşacak. 741 konut ve dükkanı da çok yakında hak sahiplerine teslim edeceğiz. Sadece bu üç alandaki yatırım bedeli 750 milyon liradır.

Vatandaşların konforlu evlere kavuşacağını ifade eden Cumhurbaşkanı, ödemelerin ev kiralarından da düşük olduğuna dikkat çekti.

- 2+1 konutları 160-180 bin lira, 3+1 konutları da 220-260 bin lira bedelle sahiplerine veriyoruz. İlk iki yılı ödemesiz toplam 20 yıl vadeli ödeme planına göre 2+1 konutların taksitleri aylık 740 liradan 3+1 konutların taksitleri ise 1020 liradan başlayacak. Kira bedellerinden bile düşük ödeme tutarları ile vatandaşlarımız yeni, konforlu, güvenli evlerine kavuşacaklar.

DEPREMZEDELERİN ERDOĞAN'DAN TALEPLERİ

Erdoğan, İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği Başkanı Haydar Özkan ile de görüştü. Özkan’ın Cumhurbaşkanı’ndan proje alanı dışında kalan riskli 79 bin 722 bağımsız birimin dönüşmesi için 400 bin liralık sıfır faizli ve uzun vadeli kredi istedi.

"KÖRFEZ'İ TEMİZLEMEK BELEDİYENİN GÖREVİ"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İzmir’in alt yapısındaki sorunlara dikkat çekti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi.

- Bu şehri turist gibi ziyaret eden muhalefet partisi genel başkanı acaba kendi belediye başkanlarına İzmir'in hangi derdine derman olacak hangi talimatı vermiştir? İzmir Körfezi'nin kirliliğini görüyorsunuz değil mi? Kimin görevi bu? Belediyenin görevi. Belediyelerin sorumluluğunda olan ve yapmadıkları şeylerin suçlarını hükümete atmaktan başka yaptıkları bir şey var mı?

ERDOĞAN YENİ STADI AÇTI

Anahtar teslim törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 yıl önce depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Alsancak Stadı’nın açılışını da yaptı. Erdoğan stadın ismini Alsancak Mustafa Denizli Stadı olarak belirlediklerini açıkladı.

# izmir # chp # erdoğan # kemal kılıçdaroğlu # depremzede # anahtar # erdoğan izmir depremzede # erdoğan son açıklamaları # erdoğan son açıklaması # Erdoğan açıklamaları # izmir depremzedeleri dayanışma derneği # Haydar Özkan