İbrahim Kalın'dan Ermeni diasporasına uyarı: ''Karabağ'ın özgürleşmesiyle tarihte yeni bir sayfa açıldı''

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karabağ’ın Ermenistan işgalinden kurtarılmasıyla birlikte tarihte yeni bir sayfa açıldığını söyledi. Amerika Birleşik Devletleri’nde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelen Kalın, Kafkaslarda artık çok farklı bir sürecin ilerlediğini belirtti.

İbrahim Kalın'dan Ermeni diasporasına uyarı: ''Karabağ'ın özgürleşmesiyle tarihte yeni bir sayfa açıldı''

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin Chicago Başkonsolosluğu'nda, Amerika’da yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

İbrahim Kalın, bir soru üzerine, ABD'deki Ermeni lobisinin Türkiye karşıtlığını, kimliğinin bir parçası haline getirdiğini söyledi. Karabağ’ın özgürleşmesiyle tarihte yeni bir sayfa açıldığını vurgulayan Kalın, "Kafkaslarda çok farklı bir süreç ilerliyor, diasporanın bütün enerjisini, argümanını üzerine bina ettiği yapı çökmek üzere.” dedi.

Türkiye-ABD ilişkilerini de değerlendiren Kalın, stratejik ortaklık bakımından Türkiye’nin beklediği desteği göremediğini söyledi. Ankara ile Washington arasındaki itilaflı konuları sıraladı:

- ABD’nin Suriye’de YPG/PKK terör örgütüne destek vermeye devam etmesi, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemleri alımı üzerinden ABD tarafından yaptırıma tabi tutulması, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılması ve ABD’nin FETÖ terör örgütüne karşı istenilen düzeyde ve kararlılıkta adım atmamış olmasının iki ülke arasındaki temel ihtilaf konular. Bunların çoğu eski ABD başkanları Obama döneminde başladı, Donald Trump döneminde de devam etti.

# abd # donald trump # pkk # Azerbaycan # İbrahim Kalın # Biden # Obama # Ermenistan # Türkiye ABD ilişkileri # feö