MHP lideri Devlet Bahçeli'den ''HDP kapatılsın'' çağrısı

MHP lideri Devlet Bahçeli, PKK'nın uzantısı HDP'yi Türk siyasetinde görmeye bir saniye bile tahammül kalmadığını söyledi. "Meclis'te terörist istemiyoruz" diyen Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin HDP'yi kapatma görevini yerine getirmesi gerektiğini belirtti. Meclis'te bekleyen dokunulmazlık fezlekelerinin işleme alınması için de çağrı yapan MHP lideri, HDP'ye tepkisiz kalan Millet İttifakı'na da tepki gösterdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'den ''HDP kapatılsın'' çağrısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hakkında kapatma davası bulunan HDP'nin artan terör propagandasına yine sessiz kalmadı.

- Terörist sevdalıları Meclis koridorlarındadır. Biz TBMM’de terörist istemiyoruz. Kamplara giden gelen insanlık defoları, ihaneti tevzi eden terör trafoları Meclis sıralarındadır. TBMM Karma Komisyonu’nda bekletilen veya Genel Kurul’a sevk edilen milletvekili dokunulmazlık dosyalarının bir an evvel görüşülüp gereğinin yapılmasını hukuk ve demokrasi namusunun müdafaası açısından zorunlu addediyorum.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin kapatılması için bir kez daha Anayasa Mahkemesi'ne çağrı yaptı.

- Biz terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabırlarımızı kevgire çeviren HDP’yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz. Mehmetlerimize kurşun sıkan hainlerle düşüp kalkacaklar, sonra da karşımıza geçip barış ezberlerini utanmadan sıkılmadan arka arkaya sıralayacaklar. Anayasa Mahkemesi’nin görevini de bihakkın yapmasını bekliyoruz.

MİLLET İTTİFAKI'NA HDP TEPKİSİ

Bahçeli, CHP ve İyi Parti’nin şehit taziye mesajlarında terör örgütünün adını kullanmamasına da sert tepki gösterdi:

- PKK’ya, YPG’ye tek bir laf yoktur, tek bir atıf yoktur, tek bir eleştiri yoktur. bölücülerle işbirliği vardır, terörle ittifak vardır. Dün siyasi belirsizlikten bahseden tehlikeli zihniyetin çırakları, bugün erken seçim dayatmalarıyla aynısını tekrarlamaktadır. Kemal Derviş’in yetiştirmeleri CHP’de köşe başlarını tutmuştur. Dün hedef Bülent Ecevit’ti, bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır. İsimler değişse de oyun hep aynı oyundur.

KAZAKİSTAN'DAKİ ABD DESTEKLİ OLAYLAR

Kazakistan'daki gelişmeler de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gündemindeydi. Tuzaklara karşı uyarılar yaptı:

- Kazakistan’daki yasa dışı gösterilerde FETÖ parmağını çok iyi araştırmak acildir, elzemdir. Kazakistan’da bugün yapılan, yarın Türkiye’de denenmek, Türkiye’de test edilmek istenecektir. Çünkü Türk Devletleri Teşkilatının iradesi muhasım ve müdahaleci güçleri korkuya sevk etmektedir. Şablon aynıdır, söylemler benzerdir. Propaganda kaynakları, provokasyon mekanizmaları birbirine çok yakındır.

# chp # mhp # terörist # hdp # İyi Parti # devlet bahçeli # terör # tbmm # anayasa mahkemesi # millet ittifakı # kazakistan # hdp pkk # Devlet Bahçeli HDP kapatılsın # dokunulmazlık # HDP PKK iş birliği # mhp hdp # Türk siyaseti # devlet bahçeli kazakistan