ABD'de Biden'a destek azaldı

Yaklaşık 1 yıldır görevde olan ABD Başkanı Joe Biden'a ülke içindeki güven günden güne azalıyor. Yapılan son anketlerde lider Biden'ın başkanlık performansını onaylayanların oranı yüzde 41'e geriledi.

ABD'de Biden'a destek azaldı

Amerika Birleşik Devletleri'nde Joe Biden 20 Ocak 2021 tarihinden bu yana başkanlık görevini sürdürüyor.

Görev süresi 1 yılı aşan Joe Biden'a ülke içindeki güven ise git gide azalıyor. ABD'de yapılan son anketlerde Başkan Joe Biden'ı üzecek nitelikte sonuçlar çıkıyor.

Ülkenin en güvenilir araştırma merkezlerinin başında gelen Pew anketi Biden'ın popülaritesi ile ilgili bir çalışma düzenledi.

Anket sonucuna göre, Biden'ın başkanlık performansını onaylayanların oranı yüzde 41'e geriledi.

Daha da kötüsü Başkan'ın kendi partisi olan Demokratların yalnızca yüzde 37'si başkanlık performansını güçlü şekilde onayladığını belirtti.

Anketin öncekiler ile arasında dikkat çeken fark ise siyahların görüşünde ortaya çıktı. Eylül'deki ankette siyah Demokratların yüzde 67'si Biden'a güçlü destek verirken, bu oran son ankette yüzde 60'a düştü.

Göçmenlerin umutla başkan olmasını beklediği Biden'ın popülaritsi Hispanikler arasında yüzde 52'ye, Asyalılar arasında ise yüzde 55'e geriledi.

# abd # amerika # göçmen # destek # ocak # Biden # joe biden # Amerika Birleşik Devletleri # Başkan # anket # Partisi # cumhuriyetçiler # demokratlar # Asyalılar