Rusya'nın Ukrayna harekâtında 21. gün

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya harekatı 21. gününde… Rus ordusu, Ukrayna sahasında ilerleyişini sürdürürken, iki ülke arasında müzakere süreci de devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki görüşmelerin 6. turu bugün yapılıyor.

Rusya'nın Ukrayna harekâtında 21. gün

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı 'ya Ukrayna operasyonu, 21. gününe girdi.

Rusya Savunma Bakanlığı, operasyonun başından bu yana Ukrayna’ya ait, 111 uçak, 68 helikopter, 160 insansız hava aracı, 159 uçaksavar füze sistemi ile bin 353 tank ve zırhlı muharebe aracının imha edildiğini açıkladı.

Bakanlık sözcüsü İgor Konaşenkov, Donetsk Halk güçlerinin Donbass’ta 4 yerleşim birimini daha denetim altına aldıklarını açıkladı. Lugansk’ta ise Severodonetsk kent sınırları çevresinde çatışmalar devam ediyor.

Rusya ile Ukrayna arasında müzükara süreci de devam ediyor. İki ülke heyetleri, 6. Tür görüşmeler için videokonferans yöntemiyle tekrar bir araya gelecek.

Müzakerelerde Ukrayna heyetine başkanlık eden Mihail Podolyak, “Aramızda temel çelişkiler var. Ancak şüphesiz uzlaşma imkanı var” ifadelerini kullandı.

# rusya # Ukrayna # son dakika # nato # uçak # halk # rusya savunma bakanlığı # Donetsk # İgor Konaşenkov # Mihail Podolyak