Hurşidbanu Natevan doğumunun 190. yıldönümü

Azerbaycan edebiyatına unutulmaz eserler kazandıran şair Hurşidbanu Natevan Ankara'da anıldı. Törene Dışişleri bakan yardımcısı Faruk Kaymakçı ve Azerbaycan Diyaspora bakanlığı yetkilileri katıldı.

Türk edebiyatında Fuzuli geleneğini devam ettiren büyük şair Hurşidbanu Natevan doğumunun 190'ıncı yılında Ankara'da anıldı.

Azaflı Sosyal Yardım ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen anma etkinliğine Dışişleri bakan yardımcısı Faruk Kaymakcı ve Azerbaycan Diyaspora bakanlığı yetkilileri katıldı.

Hurşidbanu Natevan'ın hayatı ve eserlerinin anlatıldığı törende Azerbaycanlı şair için yapılan belgeselin de gösterimi yapıldı.
Törende konuşan Azərbaycan Diasporası Destək Fondu icra direktorü Ekrəm Abdullayev Hurşidbanu Natevan'ın Azerbaycan'ın kültürel mirasındaki önemine dikkat çekti.

Azerbaycan edebiyatında Fuzuli geleneğini devam ettiren bir şair olarak anılan Hurşidbanu Natevan, Azerbaycan el sanatlarını yaşatmak için yaptığı çalışmalarla da adını Azerbaycan sanat tarihine altın harflerle yazdırdı.

# Azerbaycan