Aşık Kul Ahmet AKM'de şarkılarıyla anıldı

Ozanlık geleneğinin önemli temsilcilerinden ve 20. yüzyılın son dönem aşıklarından Kul Ahmet, doğumunun 90. yılında Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen konserle anıldı. Konsere katılan yurttaşlar, Kul Ahmet'in deyişleriyle mest oldu.

20. yüzyılın en önemli aşıklarından olan büyük ozan Kul Ahmet, doğumunun 90. yılında anıldı. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan konserde Kul Ahmet'in şarkıları, çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi.

Uğur Kaya'nın şefliğini üstlendiği konserde, İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu'nun yanı sıra solist olarak Enver Merallı, Aşık Kul Ahmet'in oğlu Mehmet Kartalkanat, Neşe Demir, Elif Buse Doğan olmak üzere birçok sanatçı sahne aldı.

Konser öncesi açıklamada bulunan Mehmet Kartalkanat, babasının aşıklık geleneğinin temsilcisi olduğunu vurguladı:

- Kul Ahmet, Cumhuriyet dönemi ozanlar geleneğinde Aşık Veysel, Aşık Mahsuni, Aşık Daimi ve Davut Sulari gibi önemli mihenk taşlarından birisi. Babayı da vefat yıl dönümünde, türküleriyle birlikte analım istedik.

 Konserde, aralarında "Şu Benim Ağlayan Gönlüm", "Ne Fayda" ve "Biz Muhabbet Aşığıyız"ın bulunduğu Kul Ahmet'in birçok eseri dinleyicilerin beğenisine sunuldu.

# akm # Atatürk Kültür Merkezi # halk ozanı