Kars, Ardahan ve Iğdır lezzetleri Bursa'ya taşındı

Doğu Anadolu’nun Serhat illeri Kars-Ardahan ve Iğdır, kültürü ve yöresel lezzetleri ile Bursa’ya taşındı. Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Kars-Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri kapılarını ziyaretçilere açtı.

Davul-zurna ve akardiyon eşliğinde yöresel müzikler çaldı, fuara gelen ziyaretçiler ise müziğin ritmine ayak uydurarak halay ve kafkas oyunlarını sergiledi. Doğu Anadolu’nun ozan ve aşıkları ise sazlarıya birlikte atışmalar yapıp türküler söyledi.

Doğu Anadolu’nun Serhat illeri Kars-Ardahan ve Iğdır, kültürü ve damak çatlatan yöresel lezzetleri ile Bursa’ya taşındı… Bursa Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Kars-Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kars Ardahan ve Iğdır Dernekler Federasyon Başkanı İrfan Koç programda konuştu.

- Bursa Merinos’ta ilk defa Kars-Ardahan ve Iğdır tanıtım günleri düzenliyoruz. Doğu Anadolu lezzetlerimizi tadmak isteyen Bursa halkını fuarımıza bekliyoruz. Serhat illerimizin güzelliklerini gelin hep birlikte yaşayalım.. Davul zurna eşliğinde halaylar çekip birlikte eğlenelim

Kars-Ardahan ve Iğdır tanıtım günleri 11 Kasım Pazar akşamına kadar Bursa Merinos’ta ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

# Bursa # kars # ardahan # Iğdır # bursa # doğu anadolu