İlk konuşma nasıl başlatılır? İletişim kurmada zorluk çekenlere öneriler

Tarihin en zor sınavlarından biri olan ilk konuşmayı kolaylaştıran formülleri sizler için araştırdık. Bir kişiye bir topluluğa ya da özel bir an da ilk konuşmayı başlatmak zorundaysanız bu dediklerimizi not alın. Peki İlk konuşma nasıl başlatılır? Yanıtı detayda...

İlk konuşma nasıl başlatılır? İletişim kurmada zorluk çekenlere öneriler

İnsanlığın icatlarından biri olarak kabul edilen konuşma asırlardır aslında en zor eylemdir. Özgüven sorunlarına neden olan ilk konuşma başlatma olayını kolaylaştıracak ve konuşmayı lehinize çevirecek tüyoları sizler için araştırdık. İlk konuşma, iş görüşmesinde, bir topluluğa ya da karşı cinse karşı yapıldığında neredeyse imkansız gibi olur. 

İlk konuşma nasıl başlatılır

Bu durumun nedeni ise korku hormonudur. Korku hormonu vücudu adeta kitler. Beynin sağlıklı düşünmesini zorlaştırarak nerede nasıl konuşulması gerektiği olgunluğunu bozar. Uzmanlar bu durumu kolay hale getirmek için bazı yöntemler tavsiye eder. İşte konuşmayı kolaylaştıracak tüyolar...

İlk konuşma nasıl başlatılır

İLK KONUŞMA NASIL BAŞLATILIR?

Bir konuşmaya girişmeden önce mesajla ya da yüz yüze olsun öncelikle derin bir nefes alın ve bir parça bitter çikolata yiyin. Bitter çikolata korku hormonunu bastırarak mutluluk hormonun salgılanmasını kolaylaştırır. Bu da sizi rahatlatır. 

İlk konuşma nasıl başlatılır

Yüz yüze olan bir konuşmada kıyafet oldukça önemlidir. Temiz şık ve rahat olması özgüveninizi artırır. Özgüven sorunuz bitince de kendinizden emin cümleler kurmada zorlamayacaksınız.

İlk konuşma nasıl başlatılır

Konuşma sırasında sık sık susun ve bir kaç yudum su için bu sizi konuşma içerisinde sakinleştirecektir. Suskunluk cümlelerinizi de toplarlar. 

İlk konuşma nasıl başlatılır

Konuşma yapmadan önce nefes kontrolü yapın ve konuşmayı kendi kendinize tekrarlarken ağzınıza tahta kalem koyun. Sesli konuşma her zaman daha faydalıdır. 

İlk konuşma nasıl başlatılır

Konuşmayı yapacağınız kişiye ya da kişilere dair kafanızda etkileyici kodlar yer adinin bu konuşma sırasında onları etki altına alacaktır. Onlar etkiyle sizi dinlerken sizin de özgüveniniz yerine gelecektir. 

İlk konuşma nasıl başlatılır

Karşı cinsle olan ilk konuşmada yapmamanız gereken tek kural olaya çok yakın olarak başlamamaktır. Ancak olabildiğince duygularınızda dürüst ve samimi olun. Bunu anlatırken jest ve mimikleri sıklıkla kullanmanızı tavsiye ederiz. 

# konuşma # ilk # pratik bilgiler