Dünya'nın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu görev için gün sayıyor

Türkiye'nin ilk uçak ve SİHA gemisi TCG Anadolu görev için gün sayıyor. Dünyanın ilk SİHA gemisi olma özelliğine sahip geminin, bu yıl içerisinde göreve başlaması bekleniyor.

Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olarak donanmaya katılmaya hazırlanan TCG Anadolu'nun görev sistemleri birer birer sınavı geçiyor.

Çok Maksatlı Amfibi Gemi TCG Anadolu, silahlı insansız hava araçlarının da inip kalkacağı dünyanın ilk SİHA gemisi özelliğini taşıyor.

Bir amfibi tabur ile gerekli muharebe ve destek araçlarını kriz bölgelerine taşıma yeteneğine sahip Anadolu gemisinin, bu yılın ilk aylarında Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edilmesi planlanıyor.

232 metre uzunluğundaki gemide, milli ve yerli savaş yönetim sistemi Advent kullanılıyor. Son teknoloji radarlar ve sensörlerle donatılan TCG Anadolu, çıkarma araçları ve botların yanı sıra araç güvertesinde, tankların ve zırhlı araçların bulunduğu 100'e yakın aracı taşıma imkanına sahip…

SİHA'ları dünyada ilk kez 'sürü' olarak kullanan Türkiye, deniz harp tarihine de yeni bir konsept kazandırmaya hazırlanıyor. 30 ila 50 arasındaki SİHA'yı TCG Anadolu'ya konuşlandıracak Türkiye, bu hamlesi ile dünyada bir ilki de gerçekleştirmiş olacak.

Tam donanımlı 8 helikopter ile bin 400 kişiyi taşıyabilecek kapasitedeki gemi, bir tabur tam teşekküllü askerin istenilen bölgeye sevkini sağlayabilecek. Gemi, ayrıca içerisinde ameliyathane, diş tedavi üniteleri ve yoğun bakım ile enfeksiyon odalarının da bulunduğu en az otuz yatak kapasiteli askerî hastaneye de sahip…

TCG Anadolu, Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekat alanlarında ve gerektiğinde Hint ve Atlantik okyanuslarında kullanılabilecek.

# tcg anadolu # Türkiye SİHA # TCG Anadolu savaş gemisi