İHA'lardan sevindiren gelişme: ''İHA'larımız GPS olmayan sahalarda da görev yapabilecek''

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi, Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi projesini tamamlayarak teslim etti.

Doğu Akdeniz ve Ege’de gerginlik devam ederken Türkiye, İnsansız Hava Araçları ile ilgili yeni adımlar atıyor.

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret Anonim Şirketi, Küresel Konumlama Sistemi Bağımsız Otonom Seyrüsefer Sistemi Geliştirilmesi projesinde sona geldi. İnsansız hava araçlarının GPS'ten bağımsız görev yapabilmelerine imkan sağlayan KERKES projesinin kabulü tamamlandı.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu:

- İHA'larımızın GPS olmayan sahalarda da görev yapabilmesini sağlayan KERKES projesini başarıyla tamamladık ve teslim ettik. Dünyada sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı bu teknolojiyle, mini İHA'larımız, GPS köreltmesi gibi elektronik harp tehdidinden etkilenmeden görev ifa edecek. Ülkemize kazandırdığımız bu kritik kabiliyet, vatan savunmasında ordumuz için hem caydırıcı bir güç hem de muharebe ortamında oyun değiştirici bir teknoloji olacak.

KERKES projesi ile mini/mikro sınıfı İHA'lar, GPS'in olmadığı durumlarda, artık gece ve gündüz şartlarında görev icra olmayan ortamlarda görev edebilecek.

Sistem sayesinde, yüklenen haritayla göreve başlayan İHA, araziden elde ettiği verilerle haritayı karşılaştırarak GPS'ye gerek duymadan görevini başarıyla yerine getirecek. KERKES ile İHA'lar, GPS köreltmesi gibi düşman elektronik harp tehdidinden etkilenmeden göreve çıkacak.

# Türk savunma sanayii # İnsansız Hava Araçları İHA