AK Parti'den başörtüsü açıklaması: Anayasanın o maddesi nasıl değişecek?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsüyle ilgili yapılacak düzenlemenin Anayasa’nın 24’üncü maddesine eklenebileceğini söyledi. Yazıcı, aileyi koruyan 41’inci maddeyle ilgili de düzenleme yapacaklarını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı. Yazıcı, başörtüsüyle ilgili yapılacak değişikliğin Anayasa’nın 24’üncü maddesine eklenebileceğini söyledi:

- Bunu Anayasa’nın hangi maddesine yapalım, bunun tartışmasını yaptık. Genelde din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24. maddesine bir ilave cümle yerleştirmek suretiyle bunu yüce Meclis’in onayına sunacağız.

 AK Partili Yazıcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği ailenin korunmasına yönelik yapılacak değişikliğe de işaret etti. Anayasa’nın 41’inci maddesinde bulunan maddeyi hatırlattı:

- Bu madde içerisinde ailenin kimlerden oluşacağını ve karı-kocanın haklarının neler olduğuna ilişkin bir cümleden ibaret bir düzenleme çalışması yapıyoruz. Bu ikisini birlikte mi getirelim, farklı bir zamanda mı gelsin bunları da tartışıyoruz.

 AK Partili Yazıcı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışından dönüşünün ardından tekrar bir görüşme yapılacağını ve takvimin o zaman netleşeceğini belirtti.

# tayyip erdoğan # ak parti # hayati yazıcı # başörtüsü # anayasa