Akar'dan S-400 açıklaması: ''Hazır tehdit olursa götürür kullanırız''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Akar, S-400’lerin kullanıma hazır olduğunu söyleyerek askeri hastaneler için gece gündüz çalışıldığını belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Bakan Hulusi Akar, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Akar, S-400’lerin kullanıma hazır olduğunu vurguladı:

- Biz zamanında NATO üyesi olmaktan dolayı ülkemizin hava savunmasını temin etmek için Amerika’dan başladık. Olmadı, ne yapacağız ihtiyacımız var. S400 oldu. S400 yerinde ve kullanılmaya hazır, intikal süresi var. Bir saate her şeyi hazır. Bir sorun yok. Tehdit olursa götürür kullanırız.

 Bakan Akar, askeri hastanelerle ilgili de konuştu. Her şey yerli yerine oturdukça askeri yargı ve askeri hastanelerin şekilleneceğini söyleyen Akar, Sağlık Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’nın gece gündüz çalıştığını kaydetti:

- Bunun nasıl iyileştirilebileceği, oradaki Mehmetçiğe, en öndeki mücadele eden evlatlarımıza en sağlıklı sağlık tesisini nasıl sağlayacağız; bu da çalışmalarımız arasında.

 Bakan Akar, askeri okulların kapatılmadığını da ifade etti. Silahlı Kuvvetler, Harp Okulları, Astsubay Okullarının açık olduğunu belirtti. Akar, liselerin kapatıldığını ancak Kuleli’nin müze olmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Hulusi Akar, askerlerin özlük haklarına da değindi. Akar, uzman erbaşların kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma olduğunu söyledi. “55 yaşında yaş haddi sebebiyle emekli olma hakkına sahip arkadaşlarımızı görev ihtiyaçları nedeniyle sözleşmeli olarak istihdam edebilmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Akar, emekliliğe ayrılıp da EYT bekleyen askerler olduğunu da sözlerine ekledi. Akar, “TBMM'de görüşmesi planlanmış 118 emekli albayımız var şu anda. Mecliste bu mesele konuşulacak, görüşülecek" dedi.

Bütçe görüşmelerinde HDP’li Dirayet Taşdemir ise konuşmasında “çözüm” sürecini övdü. Taşdemir, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK/YPG terör örgütüne karşı yaptığı operasyonların “Kürtlere” yönelik yapıldığını savundu. AK Parti sıralarından itiraz sesleri yükseldi.

Ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz aldı. “TSK’nın hiçbir şekilde ne Kürtlere ne dini, etnik yapılara karşı harekatı yoktur, olmamıştır. Tek hedefimiz teröristlerdir” sözlerini kullandı.

# çözüm süreci # hulusi akar # s-400