Babacan Türklüğü ve Devrim Kanunları'nı hedef aldı

 Tarikatları özgür kılacaklarını söyleyen Babacan şimdi de devrim kanunlarını hedef aldı. “Devrim kanunları çok eskide kaldı” diyen Babacan, iktidar olduklarında tekke ve zaviye yasağını kaldıracaklarını açıkladı.

Haber Türk Televizyonunda partisinin “Temel Haklar Eylem Planı”nı anlatan Babacan, hükümet olduklarında tarikatların yasal olacağını söyledi:

- Bizim parti programımızda zaten inanç özgürlüğünün bir alt kalemi inancı doğrultusunda örgütlenebilme özgürlüğüdür bu çok temel bir insan hakkıdır. Bunu sağlamak zorundayız. Dini gruplar adı tarikat olsun cemaat olsun hiç önemli değil. Resmen de yapabilsinler.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıkladığı Anayasa’dan Türk kavramının çıkarılması programı ile ilgili partisinin genel başkan yardımcısı Sanem Oktar net açıklamalar yaptı.

Sputnik Radyo’da gazeteci Enver Aysever’in sorularını yanıtlayan Oktar, Deva Partisi’nin Anayasa’dan Türk kavramını çıkaracağını altını çize çize anlattı.

Altılı masanın büyük ortağı CHP de hazırlanan Anayasa taslağından Türk kavramını çıkardı. CHP’nin Anayasa taslağında ilk 4 madde de değiştirildi.

CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin bir araya gelerek hazırladığı Anayasa Taslağında da durum aynı. Değiştirilemez maddeler değiştirildi; Türk, Atatürk, Türk Milleti, vatan kavramları da çıkarıldı.

Öte yandan Ali Babacanların gündeme getirdiği tekke ve zaviyeler yasağının kaldırılması programını 2011 yılında CHP Genel Başkan Yarımcısı Bülent Kuşoğlu savunmuştu. FETÖ’nün amiral gemisi Zaman Gazetesi’ne açıklama yapan Kuşoğlu, “irtica yuvası değil kültü yuvasıdır” dediği tekke ve zaviyelerin tekrar açılmasını istemişti.

# ali babacan # deva partisi # Devrim Kanunları