Bahçeli'den kara harekatı açıklaması: ''Terör örgütünün kafası koparılmalı''

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatına ilişkin konuştu. Bahçeli, Münbiç, Tel-Rıfat ve Ayn El Arap bölgesine karadan süpürme harekatı yapılması gerektiğini belirtti. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 6'lı masanın anayasa önerisine de tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli'nin gündeminde Suriye'nin kuzeyine olası kara harekatı vardı.

- Sınırlarımızın mücavir bölgelerinde bütün hainler açık hedefimizdir. Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arap mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır. Alayı birden ekin gibi biçilmeli, silindir gibi ezilmelidir. Kandil’den Ayn El Arap’a kadar havadan tahrip, karadan da süpürme harekatıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalıdır.

Bahçeli, Millet İttifakı ve bileşenlerinin açıkladığı Anayasa önerisine de tepki gösterdi:

- Zillet ittifakının Anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, akıntıya karşı kürek çekmek, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, güçlenen Türkiye’ye pranga vurmak, milletin takdir ve tercihine kara çalmaktır Bölücü ve teröre batmış sözde siyasi partilerin kurtarılması, hatta aklanması amacıyla parti kapatılmasını özde hukukun konusu olmaktan çıkarıp yasama organının takdirine bağlayan zillet ittifakının akıl hocası HDP’dir, PKK’dır, terör yedekleridir.

MHP Genel Başkanı'nın gündeminde hayvan hakları da yer aldı:

- Bu sorunun önüne geçmek öncelikle yerel yönetimlerin görevidir. 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile bu kanunda 9 Temmuz 2021 tarihinde yaptığımız değişiklikleri dikkate alarak uygulamadan doğan eksiklikleri bertaraf etmek, hayvan sağlığı ile insan güvenliğini hassas bir şekilde kurgulamak zorundayız.



# devlet bahçeli # kara harekatı # suriye