Bakan Bozdağ açıkladı: İstinaf mahkemelerinde yeni adım

Bütçe maratonu bu hafta Adalet Bakanlığı'nın bütçesi ile başladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekillerine sunum yaptı. Bozdağ, istinaf mahkemelerinde kanunda yaşanan sorunları gidermek için önümüzdeki dönemde yeni adımlar atılacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 2023 yılı Merkezi Bütçesi için toplanan komisyonda sunum yaptı. Bozdağ, konuşmasına Taksim'de düzenlenen terör saldırısı ile başladı:

- Türkiye etkin terörle mücadelesini mücaelesini dün olduğu gibi bugün de yarın da sürdürmekte kararlıdır. Terör örgütleri birer taşerondur. Silah sağlayan finans temin eden onları k oruyan pekçok ülke ile de mücadele etmektedir.

 Bakan, bütçe sunumunda istinaf mahkemelerine ilişkin yeni bilgiler verdi. Bozdağ, istinaf mahkemelerinde kanundan dolayı yaşanan sorunları gidermek için yeni adım atacaklarını söyledi:

- İstinaf kanununda yaşanan sorununu gidermek için yeni adımlar ataağımızı belirtmek isterim.

 Yargı camiasında kadın savcı ve hakim sayısının arttığını da belirtti Bakan.

Kadına yönelik şiddette etkin mücadele yürütüldüğünü belirten Bekir Bozdağ, 6284 Sayılı kanuna vurgu yaptı:

- 6284 sayılı Kanun uyarınca öngörülen koruyucu ve önleyici tedbir kararlarının tek elden değerlendirilmesi ve etkin takibinin sağlanabilmesi amacıyla Hâkimler ve Savcılar Kurulunca tedbir kararlarına ilişkin ihtisas mahkemeleri olarak tedbir mahkemeleri faaliyete geçirilmiştir.

 Bozdağ konuşmasında Sayıştay tarafından hazırlanan raporlara da değindi:

- Sayıştay raporları bizim için önemli ve rehberlik edicdir. Bizim eksikliklerimizi gösteriri. Bir sene sonra aynı eksiklik olursa ben soruyorum arkadalarımıza neden tekrar ettiğimizi ve işlem yapıyoruz bu da bilinmeli. Eksiklerimizi yanlışlrımızı görme fırsatı bulup bir sonraki yıl bunları düzeltiyoruz. 2021 yılı raporu da bizim için önemlidir.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# adalet bakanı # bekir bozdağ # Sayıştay # 6284 sayılı yasa