Amerikancı muhalefet PKK'yı ve ABD'yi aklama yarışına girdi

Amerikancı muhalefet, PKK'yı ve ABD'yi aklama yarışına girdi. PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da yaşanan terör saldırısının faili PKK’yı ve ABD’yi ağzına bile almadı.

İstanbul’daki terör saldırısında bombayı koyan teröristin PKK/YPG ile bağlantısı açıklandı. Buna rağmen Amerikancı muhalefet, saldırının faili PKK'yı ve ABD'yi gizlemeye çalıştı.

PKK’nın Meclis’teki siyasi uzantısı HDP’nin Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, grup toplantısında terör saldırısından bahsederken PKK’yı ağzına almadı:

- Partimiz, failleri kim olursa olsun, bu tür katliamcı saldırıların tavizsiz bir şekilde karşısında.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP ile paralel bir dil kullandı. Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, saldırıyı PKK ve ABD’nin yaptığını gizlemeye çalıştı:

- Teröre de lanet olsun teröristlere de lanet olsun teröristlerin yolunu açanlara da lanet olsun.

 Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da katıldığı bir televizyon programında “Terör” demekle yetinerek terörün nereden geldiğine değinmedi:

- Terörün her türlüsünü lanetliyorum. Terör en büyük insanlık suçudur. Terörün mazereti olmaz.

 Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi’nde açıklama yaptı. Özdağ, kendisine gelen bilginin faklı olduğunu öne sürerek İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırını faili ABD ve PKK'ya kalkan oldu. Özdağ, bir başka devletin mesaj göndermiş olabileceğini iddia etti.

Halk Tv Sunucusu Ayşenur Aslan ise saldırının arkasında IŞİD olduğunu öne sürerek PKK’yı aklamaya çalıştı:

- Emniyet PKK diyor ama Reuters'a göre arkasında IŞİD var

 Firari FETÖ’cüler de saldırının faillerini gizlemeye çalışanlar arasında yer aldı. Almanya'da yaşayan ve Türkiye'ye yönelik kara propaganda faaliyetleri yürüten firari FETÖ'cü Cevheri Güven, sosyal medyadan paylaşım yaptı. Güven, saldırı biçimiyle ilgili soru işaretleri olduğunu söyleyerek PKK'yı aklamaya çalıştı.

Geçmişte PKK'nın Özgür Gündem gazetesinin genel yayın yönetmenliğini yapan ve hakkında yakalama kararı olan firari Ahmet Aziz Nesin de PKK'ya arka çıktı. Terör örgütünün kanalında konuşan Nesin, “PKK'nın üzerine atılacaksa yayın yasağı kaldırılıyor herkes küfretsin diye” ifadelerini kullandı.

# pkk # abd # hdp # chp # deva partisi # ümit özdağ # ali babacan # Cevheri Güven # ayşenur aslan # kemal kılıçdaroğlu # pervin buldan