BBP'den hazine yardımı açıklaması: ''Komple kalkmalı''

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, tüm siyasi partilere yapılan Hazine yardımının kaldırılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacaklarını duyurdu.

Siyasi partilere yapılan Hazine yardımları tartışılıyor. Bir açıklama da Büyük Birliği Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’den geldi:

- 5 siyasi partiye de diyoruz bunu. Cumhur İttifakı’nın karşısındakiler her konuyu konuşuyorlar, bu konuda tek laf etmiyorlar, işlerine geliyor.

 BBP Genel Başkanı Destici, meclis muhabirleri ile bir araya geldi. Destici, Hazine yardımlarının tümden kaldırılması gerektiğini vurguladı:

- Anayasanın 68’inci maddesinde yazıyor bu. BBP olarak bu kaldırılsın diyoruz. Bunlar öncülük etseler… Lüks makam araçlarına biniyor, süitlerde kalıyorlar… Hazine yardımını har vurup harman savundukları sürece başka söz söylemeye hakları yok.

 Destici, devletin parasının Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK/HDP’ye gitmesine de tepki gösterdi:

- PKK’nın siyasi şubesi kapatılma davası sürecinde. Biz zaten Hazine yardımına karşıyız ama bir de PKK’nın siyasi koluna hazine yardımını verdiğiniz zaman bu çok çelişkili. Parti kapatılırsa ne olacak! Parayı verdiniz gitti. Kaldırılsın, HDP’nin payına düşen kısma da tedbir konulsun.
- Gerekirse bu iki hususta adım atacağız. Siyasi partilere Hazine yardımının tamamen kaldırılması ve HDP’ye verilen yardıma tedbir konulmasıyla ilgili. Meclis yasa çıkarırsa ona da bakacağız. Seçim yasası içinde bir düzenleme içinde.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# mustafa destici # büyük birlik partisi # hazine yardımı