Ceyhan Mumcu: "Uğur'un yeri bugün Vatan Partisi ve TGB'dir"

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği gazeteci Uğur Mumcu'yu suikasta uğradığı evinin önünde andı. Mumcu cinayetinin faili meçhul olmadığını belirten konuşmacılar " Cinayetin faili NATO'dur" dedi. Uğur Mumcu bugün yaşasaydı kalemini NATO'nun karşısına konumlandıracağı vurgulandı.

Cumhuriyet aydını Gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 30. yılında yine unutulmadı. Evinin önünde uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Mumcu'yu katledildiği yerde Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği andı.

Anma programına Uğur Mumcu'nun ağabeyi Avukat Ceyhan Mumcu ve yeğenleri de katıldı.

TGB Genel Sekreteri Samet Kunt ve Vatan Partisi Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Sueda Babacan, cinayetin arkasındaki asıl güçlere dikkat çekti:

-Cinayetin faili meçhul değildir. 30 yıldır bellidir. Türkiye’yi bölmek, cumhuriyeti yıkmak için, Türk Milleti’nin tarihinin hakkından gelmek için katledilmiştir. O arabanın altına konulan bomba Türk Devleti’nin altına konmuştur.
- Uğur Mumcu’nun faili bellidir. Faili meçhul değil, faili NATO’dur.

Kunt ve Babacan, Uğur Mumcu'nun bugün aramızda olması halinde kalemini NATO'nun karşısına konumlandıracağını vurguladı:

- Bugün yaşasa; NATO’dan çıkılması gerektiğini Türkiye’nin birincil meselesi yapardı. ABD emperyalizminin terör örgütlerine ve siyasi uzantısı olan HDP’ye karşı en net tavrı alırdı. Ergenekon zindanlarını Vatan Partisi’yle yıkardı. Türkiye'nin Mavi Vatandaki mücadelesini, zorluklardan üretim ekonomisiyle çıkılacağını satın alınamaz kalemiyle yazardı. Bu cesaretin ve adanmışlığın gereği ise NATO’dan çıkmaktır. Bizler onu şehit verdiğimiz noktadan kararlılıkla bildiriyoruz.
- Uğur Mumcu, HDP/PKK kuyrukçularının, NATO sevdalılarının, emperyalist devletlerden aldıkları fonlarla onlar adına gazetecilik yapanların, yanına bile yaklaşamayacağı bir vatanseverdir. NATO’dan çıkacağız, Bağımsız Türkiye’yi kuracağız.

TGB Genel Sekreteri Samet Kunt, Uğur Mumcu’nun adının taşıyan vakfın Avrupa Birliği’nden ve İsveç’ten fon almasını ise eleştirdi:

- Hiç mi açıp Uğur Mumcu’nun kitaplarını okumuyorlar! Bu Uğur Mumcu’ya en büyük ihanettir. O her zaman AB’ye karşı oldu. Batı’nın bizi nasıl terörle hedef aldığını duyurdu. Gazetecilini piyasaya teslim etmedi. Onun gazeteciliği kalemini satanların, ruhunu batıya satanların kalemini kıran türdendi.

Ağabey Ceyhan Mumcu da Uğur Mumcu'nun emanetinin Vatan Partisi ve TGB olduğuna dikkat çekti.

# uğur mumcu # vatan partisi # tgb # nato