CHP ve HDP ABD'de buluştu

PKK'nın siyasi kanadı, altılı masanın gizli bileşeni HDP ile CHP ABD'de bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ile CHP'li Ünal Çeviköz, Washington’da bir konferansa katıldı. Çeviköz, "HDP ile CHP arasında ortak bir nokta olduğu son derece açık" ifadelerini kullandı.

CHP, hakkında kapatma davası açılan HDP ile ABD'de aynı konferansta yan yana geldi.

Geçen günlerde PKK elebaşı Abdullah Öcalan için yürüyüş yapmak isteyen HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ile CHP Milletvekili Ahmet Ünal Çeviköz, “11’inci Ortadoğu Çalışmaları Enstitüsü Yıllık Türkiye Konferansı”nda buluştu.

CHP'li Çeviköz, Kürtlerin kültürel hakları, ana dilin konuşma ve eğitim haklarının seçimden sonra gündeme geleceğini dile getirdi.

"Ülkeyi demokratikleştirme konusunda HDP ile CHP arasında ortak bir nokta olduğu son derece açık" ifadelerini kullanan Çeviköz daha sonra Rudaw'ın sorularını yanıtladı.

Çeviköz, "HDP ile bir sorununuz mu var?" sorusuna "HDP ile hiç bir sorunumuz söz konusu bile değil. HDP'nin siyasi ve hukuki alanda dengeyi sağlayan bir parti olduğunu düşünüyorum." dedi.

# chp # hdp # abd # pkk