İyi Parti HDP'ye sahip çıktı: ''Demirtaş’ın tutuklu olması hukuksuzluk''

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, Selahattin Demirtaş’a sahip çıktı. Çömez, Demirtaş’ın tutuklu olmasının hukuksuzluk olduğunu savundu.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in başdanışmanı Turhan Çömez, PKK’nın uzantısı HDP’nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın hukuksuzca cezaevinde olduğunu savundu. Çömez, Halk TV’de katıldığı programda Demirtaş’ın cezaevinde tutulmasından endişe duyduklarını açıkladı. Çömez, AİHM kararlarına göre Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’nın cezaevinde olmaması gerektiğini söyledi.

Şirin Payzın’ın sunduğu programda Türk yargısı hedef alındı.

Sunucu Akşener’in başdanışmanı Çömez’e “Selahattin Demritaşların tutuklanmasına sessiz kalındığını, siyaset kurumu olarak özeleştiri yapılması gerektiğini düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti. İyi Partili Çömez de ‘özeleştiri yapılmasına ihtiyaç olduğunu’ belirtti.

Programda Saraçhane ittifakına dikkat çekildi, CHP ve İyi Parti’nin HDP ile yan yana geldiğine özel vurgu yapıldı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş, "Dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve 'Kahvaltıya geldik' derdim" ifadelerini kullanmıştı İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de "Kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız" yanıtını vermişti.

# İyi Parti # meral akşener # selahattin demirtaş # hukuksuzluk # başdanışman