CHP'li Aydın Belediyesine ceza yağdı

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki 'görevi kötüye kullanma' davasında karar çıktı! ASKİ müdürü ve bürokratlara ceza yağdı. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketi ASKİ’nin Genel Müdür Vekili Hakan Olgaç’a 1 yıl 15 gün, 6 kişiye ise 5 ay hapis cezası verildi.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi şirketi ASKİ’nin Genel Müdür Vekili Hakan Olgaç ile 14 çalışanın görevi kötüye kullanma suçundan yargılandığı davada karar çıktı.

Aydın 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hakan Olgaç ve Yılmaz Akbaba’ya 1 yıl 15 gün, Gülseren Gülten, Nurten Atlı, Nermin Canyurt, Tanju Topçu, Reşat Toksoy ve Tufan Yılmaz’a 5 ay hapis cezası verdi.

Olgaç hakkında, su kuyularındaki pompalar ile iş makinalarının tamir ve bakım işlerinde, sıhhi tesisat malzemesi ile elektrik panosu alımlarında zincirleme olarak görevini kötüye kullandığı gerekçesi ile dava açılmıştı.

Buna göre kamu kurum ve kuruluşlarının ihaleye çıkmadan mal ve hizmet alımında kullandığı ve her bir iş için 50 bin 385 lira ile sınırlandırılan 'Doğrudan temin' yönteminde bazı usulsüzlükler yapıldığı tespit edildi.

ASKİ Arıtma ve Terfi Merkezlerindeki aynı işin bölünerek doğrudan temin yöntemiyle işlerin ihaleye çıkılmadan firmaları verildiği ortaya çıktı. Sadece 1 yılda KDV hariç yapılan harcamanın ise 2 milyon 283 bin lira olduğu kaydedildi.

# Aydın # aydın # Özlem Çerçioğlu # aydın su ve kanalizayon idaresi