ÇİBEL işçilerinden belediye önünde eylem: Arbede... Disiplin... Görevden alma...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İzmir'de seslerini duyurmak isteyen Çiğli Belediyesi işçileri hakkında önce CHP disiplin soruşturması başlattı, şimidi de bağlı oldukları sendika sırt çevirdi. Sendikayı eleştiren emekçiler “nerde demokrasi, nerde adalet?” diye tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu İzmir ziyaretindeki gerginliğin faturası CHP’li emekçilere kesildi. Önce CHP, Çiğli Belediyesi işçileri hakkında diplin soruşturması başlattı, ardından da DİSK’e bağlı Genel –İş Sendikası 3 işyeri temsilcisini görevden aldı.

Bu gelişmeler üzerine ÇİBEL A.Ş.’de çalışan emekçiler belediye binası önünde basın açıklaması yaptı. Emekçiler, “Bizler CHP’yi protesto etmedik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na derdimizi anlatma istedik ama çocuklarımızın bir dilim ekmeği siyasi maceralara kurban ediliyor” dediler.

İşçiler, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve CHP İl Teşkilatı üçgenindeki iç hesaplamaya kurban gittiklerini düşünüyor.

"DİSK GENEL İŞ ANTİ DEMOKRATİK BİR KARARA İMZA ATMIŞTIR” 

İşçilerin bir isyanı da olayların ardından DİSK Genel İş Sendikası tarafından görevden alınan 3 işyeri temsilcisi için oldu. Genel İş sendikasının anti demokratik bir karara imza attığı belirtildi.

“İşçilerin temsilcisini ancak işçiler görevden alabilir. Seçilmiş Ekrem İmamoğlu’nun görevden alınmasının seçilmiş işçi temsilcisini görevden almaktan ne farkı var? Bizler ülkenin ikinci yüzyılına girerken seçilmişlerin görev hakkının gasp edilmesine karşı çıkmayacaksak nerde demokrasi, nerde adalet?”

İşçiler CHP Yönetimine de seslendi. Genel İş sendikasına “demokratik biçimde gösteri yapan işçinin temsilcisini nasıl görevden alırsınız?” diye sormasını isteriz? dedi.

Tek amaçlarının ekmek mücadelesi olduğunun altını çizen işçiler, ek zam taleplerinin enflasyon oranında yapılana kadar mücadeleyi sürdürecekler.

# İzmir # kemal kılıçdaroğlu # izmir # Çiğli Belediyesi # disk # eylem