İzmir’de Kılıçdaroğlu’na zam tepkisi: "İşçiler açken başkana huzur yok"

İzmir’de CHP’li Çiğli Belediyesinde çalışan işçiler enflasyon altında kalan maaşları nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslerini duyurmak istedi. Emekçiler tüm uğraşlarına rağmen dertlerini dile getiremedi. Ulusal Kanal o emekçilere ulaştı. Taleplerini dinledi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir İzmir ziyareti daha hüsran ve kargaşa ile son buldu. Kılıçdaroğlu, Bayraklı ve Karabağlar'daki bir dizi temel atma törenine katıldı. Törenlere Çiğli Belediyesi işçilerinin tepkisi damga vurdu.

Emekçiler maaşları 2023 yılında asgari ücretin altında kaldığı için aylardır ek zam talebinde bulunuyordu. Ne Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ne de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer emekçilerin talebine karşılık verdi. İşçi de çareyi Kılıçdaroğlu’na sesini duyurmakta buldu.

Kılıçdaroğlu“işçi açken başkanlara rahat yok” sloganları atılırken konuşmasını tamamlamak zorunda kaldı. Kısa süre sonra CHP Genel Başkanı bölgeden adeta kaçırıldı. Emekçiler Kılıçdaroğlu’na dert anlatmak isterken, CHP’liyiz demelerine rağmen, korumalar tarafından tartaklandı.

Yaşananların ardından siyasilerin dışında basın mensupları da emekçilerin asıl derdini gündeme getirmedi. Ulusal Kanal ÇİBEL işçilerine ulaştı. Taleplerini dinledi.

Çiğli Belediyesi bünyesinde hizmet veren ÇİBEL A.Ş.’de 930 işçi çalışıyor. Emekçilerin aldığı net maaş 7 bin 100 lira. Yeni asgari ücretin düzenlenmesi ile beraber emekçilerin yüzde 90’i yani 870’i asgari ücret altında kaldı.

CHP’li Belediye günlük yevmiye olan 239 liraya yüzde 20 artı günlük seyyanen 55 lira zam talebinde bulundu. Sosyal kalemlere de yüzde 20 artış yapılacağı bildirildi. Ama emekçiler bu miktarın enflasyonun altında kaldığını belirterek red etti.

İşçiler 2022 yılında tespit edilen yüzde 65’lik enflasyon oranında zammın CHP’li Çiğli Belediyesi çalışanlarına uygulanmasını istiyor.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# izmir # çiğli # işçi # kemal kılıçdaroğlu