Babacan, yine savunma sanayisini hedef aldı: "Dokunacağız"

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yine savunma sanayisi yatırımlarını hedef aldı. İktidara gelmeleri durumunda savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını söyleyen Babacan, "öyle bir hale getirildi ki bu çok kutsal, dokunulmaz. Kusura bakmayın biz dokunacağız” ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile ittifak görüşmeleri yürüten Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yine milli İHA ve SİHA’ları hedef aldı.

Babacan, katıldığı bir televizyon yayınında Türkiye’nin savunma sanayi yatırımlarını ve projelerini eleştirdi. Babacan, Bayraktar, Akıncı, Kızılelma gibi milli İHA ve SİHA projelerini yürüten Baykar Teknoloji’yi kast ederek, savunma sanayisindeki kaynakların adil dağıtılmadığı iddialarını yineledi.


Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara gelmeleri durumunda savunma sanayisinde yapılanları sorgulayacaklarını söyledi. “Buralara dokunacağız” dedi. Savunma sanayisi gibi ABD ve Batı’nın yaptırım tehditleri altında olan kritik bir sektörü, serbest piyasanın ellerine bırakacaklarını belirtti.

Özerklik ve anadilde eğitim gibi PKK taleplerine parti programında yer veren ve Anayasa’dan Türklük kavramının çıkarılmasını isteyen Ali Babacan, son dönemdeki açıklamalarında özellikle Baykar Teknoloji üzerinden Türkiye’nin savunma sanayini hedef alıyor.

Babacan’ın geçtiğimiz günlerdeki benzer açıklamasına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, tepki göstermişti. Milli İnsansız hava araçlarının, Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdiğini vurgulayan Soylu, “saldıranlar ya ajandır ya haindir” ifadelerini kullanmıştı.

# deva partisi # ali babacan