Soylu'dan Babacan'a İHA tepkisi: "Saldıranlar ya ajandır ya haindir ya embesildir"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin savunma projelerini ve yatırımlarını hedef alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a sert tepki gösterdi. Soylu Milli İnsansız hava araçlarının, (İHA) Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdiğini vurguladı.

Türklük kavramının Anayasadan çıkarılması, özerklik ve anadilde eğitim gibi PKK taleplerini sık sık gündeme taşıyan 6’lı masanın ortaklarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bu kez Türkiye'nin milli insansız savaş uçaklarını hedef aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Ali Babacan'a sert tepki gösterdi. Soylu, Milli İnsansız hava araçlarının, Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdiğini vurguladı:

- İnsansız hava araçları (İHA) Türkiye'nin terörle mücadele tarihini değiştirdi. Hele Bayraktar İHA, dünyanın önünde selam durduğu oyun değiştirici bir mucizedir. Saldıranlar ya ajandır ya haindir ya embesildir. Ordumuza kimyasal silah iftirası atan bir kişiye 'Geçmiş olsun' diyebilen, bu sıfatların hepsini üzerinde taşır. Amerika'nın çocukları, çaresiz zübükler.

 Son dönemde kamuoyunda tepki çeken açıklamalarıyla gündem olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TSK’ya yönelik kimyasal silah iftirasına ortak olan ve “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan hapis cezasına çarptırılan Şebnem Korur Financı'ya da geçmiş olsun dileklerini iletmişti.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, aldığı 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası sonrası cezaevinde geçirdiği süre göz önüne alınarak tahliye edilmişti. Fincancı, tahliyesi sonrası yaptığı ilk açıklamada, sözlerinden pişmanlık duymadığını söylemişti.

# süleyman soylu # ali babacan # deva partisi # iha