Altılı Masa'da yetki tartışması büyüyor: "Eşit değilsek herkes kendi yoluna"

Cumhurbaşkanı adayı konusunda uzlaşamayan Altılı Masa'da yetki tartışması da büyüyor. Gelecek Partisi’nin “eşit imza” çıkışının ardından çok tartışılan bir açıklamada Deva Partisi’nden geldi.

 Altılı Masa'da adaylık krizine, yetki karmaşası da eklendi. Seçime kısa bir süre kalmasına rağmen cumhurbaşkanı adayı üzerinde uzlaşamayan 6’lı masa genel başkanları arasında yetki tartışması büyüyor.


Altılı Masa'nın 10'uncu toplantısından sonra ortaya çıkan 'yetki krizi', masanın dağılması tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ahmet Davutoğlu'nun 'eşit imza' çıkışının ardından çok tartışılan bir açıklama da DEVA Partisi liderinden geldi. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçimden önce partilerin oy oranlarını ölçmenin mümkün olmadığını, bu nedenle Altılı Masa'da her partinin eşit olduğunu söyledi. Babacan, aksi halde her partinin kendi yoluna gitmesi gerektiğini ifade etti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Altılı Masa'daki liderler, Cumhurbaşkanı ile aynı yetkiye sahip olacak" sözleri gündem olmuştu.

Seçecekleri adayın Altılı Masa genel başkanlarının sözlerini kabul etmemesi durumunda kriz çıkacağını söyleyen Davutoğlu, partisinin oy oranı üzerinden kendisini eleştirenlere de "Biz çıkalım masadan madem. Seçim mi kazanacaksınız?" diyerek tepki göstermişti.

CHP ve İyi Parti tabanı ise bu konuda kendi partileri ile diğer Altılı Masa partilerinin eşit olmadığını savunuyor.

# ali babacan # altılı masa # Gelecek Partisi # deva partisi