Altılı Masa'da adaylık çatlağı büyüyor

Adaylık krizinin sürdüğü Altılı Masa'da Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, PKK söylemlerine destek veren çıkışlarına devam ediyor.

Altılı Masa'da adaylık ve eşitlik krizi sürerken PKK söylemlerine destek veren mesajlar geliyor.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, eşi Ülkü Zeynep Babacan ile tiyatroda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne kimyasal silah iftirası atan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile karşılaştı. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre Babacan çifti, serbest bırakılan Fincancı ile tanışarak tokalaştı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise Ankara’da katıldığı bir programda anadilde eğitim çıkışı yaptı. Kürtçe eğitimle ilgili bir soru sorulan Davutoğlu, “Anadilde eğitim hakkını parti programına yazan ilk parti biziz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'nın ortaklarına Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı vaadinde bulunmasının ardından eşitlik tartışması yaşanmıştı. İyi Partili kaynaklar ise “Eşit değiliz” ifadelerini kullandı. “Herkes ağırlığı kadar konuşmalı” diyen kaynaklar, her partinin kendi gücü kadar o masada bulunduğunu vurguladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da “Masadan çıkarız” resti çekti.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, cumhurbaşkanı adayına ilişkin önceliklerinin Altılı Masa'nın içinden bir aday çıkması olduğunu söyledi. İsminde mutabık kalınırsa aday olabileceğini kaydetti.

# altılı masa