Hak arayan işçilere disiplin sopası: Kılıçdaroğlu bölgeden adeta kaçırılmıştı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun olaylı İzmir ziyareti CHP Genel Merkezi tarafından mercek altına alındı. Enflasyon altında kalan maaşları için sesini duyurmak isteyen Çiğli Belediyesindeki CHP'li işçiler hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

Amaçları Kılıçdaroğlu'na seslerini duyurmaktı ama bu durum ÇİBEL çalışanı işçiler için pahalıya mal oldu. CHP üyesi olduklarını dile getiren işçiler o gün dikkate alınmadıkları gibi CHP Çiğli teşkilatı tarafından disiplin soruşturmasına maruz kaldılar.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ile CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Korkmaz, Genel Merkez'de Kılıçdaroğlu ile biraraya geldi. İlçe Başkanı Korkmaz, gösteride yer alan parti üyeleri ile ilgili olarak disiplin süreci başlatacaklarını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun temel atma törenini protesto nedeniyle yapamamaktan ve apar topar tören bölgesini terk etmekten çok rahatsız olduğu belirtiliyor. Protestonun arkasında siyasi bir hesabın olup olmadığını da soruşturuyor. CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu'nun hem Çiğli Belediye Başkanına hem de ilçe başkanına bu konuyu araştırma talimatı verdiği konuşuluyor.

 ÇİBEL işçilerin bağlı oldukları DİSK Genel İş 8 Nolu Şubesi emekçilerin hak arayışını sendikal disipline aykırı olarak niteledi. Eylemin ardından 3 iş yeri temsilcisi görevden alındı.

Çiğli Belediyesi bünyesinde hizmet veren ÇİBEL A.Ş.’de 930 işçi çalışıyor. Emekçilerin aldığı net maaş 7 bin 100 lira. Yeni Asgari ücretin düzenlenmesi ile beraber emekçilerin yüzde 90’i yani 870’i asgari ücret altında kaldı.

Emekçiler 2022 yılında tespit edilen yüzde 65’lik enflasyon oranında zammın CHP’li Çiğli Belediyesi çalışanlarına uygulanmasını istiyor.

# İzmir # çiğli # chp # kemal kılıçdaroğlu