CKD İzmir'de esnaf kadınların sorunlarına çözüm aradı

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin düzenlediği ‘Üretim ve İstihdamda Kadın Zirveleri’nin ikincisi İzmir'de yapıldı. Esnaf Kadınlar Zirvesinde sorunlar masaya yatırıldı, çözüm yolları arandı.

Cumhuriyet Kadınları Derneği İzmir’de esnaf kadınları bir araya getirdi. Kadınların meslek hayatında yaşadıkları sorunlar tek tek anlatıldı. Çözüm önerileri doğrultusunda yeni yol haritası belirlendi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği “Üretim ve İstihdamda Kadın Zirveleri”nin ikincisi olan Esnaf Kadınlar Zirvesini İzmir’de yaptı. Toplantıya kuaförden, lokantacıya, KOSGEB uzmanından, butik işletmecisine çok sayıda kadın katıldı.

Esnaf Kadınlar üretmek istiyor ama artan maliyetler kadınların belini büküyor.

İzmir Emlakçılar Odası Başkanvekili Gönül Vural, kadın esnafları sayısal verilerle anlattı. "Her sektörde kadın istihdamını arttırmalıyız" dedi.

16 yaşında börek satarak kendi işini kuran Raziye Uysal, vergi yükünden dert yandı.

Optisyen Ayçin Emir emir sektörlerinde büyük firmaların baskılarından bahsetti. Küçük işletmelerin kooperatif yoluyla sorunlarını aştığını söyledi.

Toplantıya KOBİ, Hibe Ve Teşvik Uzmanı kadınlar da katıldı. Küçük esnafa devlet desteklerinin nasıl sağlanacağı anlatıldı.

# Cumhuriyet Kadınları Derneği # esnaf