Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan HDP'ye tepki

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde terör karşı Pençe Kılıç Hava Harekatı, kararlılıkla devam ederken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bir kez daha Suriye'nin kuzeyine kara harekatı mesajı verdi. Erdoğan, “Sınırlarımız ötesindeki güvenlik kuşağı tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen etkinlikte konuştu. Suriye'nin kuzeyine yönelik kara harekatı mesajını yineleyen Erdoğan, “Sınırlarımız ötesindeki güvenlik kuşağı tamamlanacak” dedi ve ekledi:

"Sınırlarımızın ötesinde oluştuırmakta olduğumuz güvenlik kuşağı ile aynı zamnda milyonlarca masum kadının ve çocuğun da hakkını müdafa ediyoruz. En kısa sürede bu kuşağı batıdan doğuya tüm sınırlarımız boyunca tamamlayarak hem kendi vatandaşlarımızın hep oralarda yaşayan insanların geleceklerine güvenle bakabilmelerini sağlayacağız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırıları üzerinden HDP'ye de tepki gösterdi. Terör örgütünün parlamentodaki uzantılarını görmezden gelemeyeceklerini söyleyen Erdoğan "Teröristlerle kol kola Kandil'de dolaşanlar bu milletin oylarını temsilcisi olamaz" dedi. 

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# cumhurbaşkanı erdoğan # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan açıklama # erdoğan terör açıklaması # hdp