Ethem Sancak: ""Bugün insanlık tarihini etkileyecek bir kurultay yapıyoruz"

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'nda Divan Başkanı Ethem Sancak konuşma yaptı. Sancak, "Bugün insanlık tarihini etkileyecek bir kurultay yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı'nda Divan Başkanı Ethem Sancak konuşma yaptı. Sancak, "Bugün insanlık tarihini etkileyecek bir kurultay yapıyoruz" ifadelerini kullandı. Ethem Sancak şöyle konuştu:

- Amiral Soner Polat’ın anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Çaka Bey’in Tuğrul’u, Mustafa Kemal’in kahraman amirali, Vatan Partisi’nin sıra neferi ve kurmay aklı Amiral Soner Polat’ın bize bıraktığı bağımsızlık ve özgürlük bayrağını ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağımıza and içiyoruz. Mekanın cennet olsun Amiralim, rahat uyu, bayrağın emin ellerde. İşte arkanda bıraktığın Vatan Partisi.
- Sayın Genel Başkanım, 50 yılının her anını bağımsızlık ve özgürlük mücadelesine adamış, 1001 ateşten geçmiş, Türk siyasetinin eğilmez başı sevgili Doğu Perinçek, Saygıdeğer, kahraman Vatan Partililer, bana ve kuruluma bu önemli kurultayı yönetme onurunu tehdit ettiğiniz için size şükranlarımı sunuyorum ve divanımla birlikte önünüzde saygıyla eğiliyorum. Dünyanın dört bir tarafından gelen ve bir güneş gibi parlamaya başlayan, yiğit Asya’nın ve emperyalizme karşı direnen kahraman dünya uluslarının devlet temsilcileri, parti temsilcileri, bizi onurlandırdığınız için size şükran duyuyor ve hoşgeldiniz diyorum.
- Siyasi parti temsilcilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımızın, meslek örgütlerimizin, sedikalarımızın bizi onurlandıran temsilcilerine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyorum. Bugün dünya tarihinin yeni bir döneme girdiği yüzyılın başlangıcında, insanlık tarihinin kaderini etkileyecek çok önemli bir kurultay yapıyoruz. Ve bu kurultayla ülkemizin siyasetine ışık tutan Vatan Partisi’nin mücevher gibi değerli programını enine boyuna halkımızla paylaşacak ve ülkemizi gelecek yüzyıla taşımak için stratejilerimizi belirleyeceğiz. Vatan Partisi 50 yıldır yürüttüğü mücadelesinde sabırla, inatla ve onurla bugünleri bekledi. Dünya yeni bir güne uyanıyor. 300 yıldır insanlığın göğünde kara bulut gibi güneşi karartmış sömürgecilik, yağmacılık ve emperyalizmin kaçış günüdür bugün. Bugün dünya devriminin objektif koşulları hazırdır. İnsan iradesinden bağımsız, tarihi süreç bu yönde ilerliyor. 300 yıldır emperyalizmin ve sömürgeciliğin altında inim inim inlemiş dünya halkları ayağa kalkıyor ve emperyalizmle bir hesaplaşmaya giriyor. Bu, dünyanın devrimci dönüşümünün başını insanlığın anası Asya yürütüyor. 
- Asya'nın kadim uygarlığı 2000 yıldır sırtında taşıyan kahraman milletleri Atlantik'in sonunu getirme mücadelesi başlatıyor. Daha dün kapitalizm ideologları tarafından tarihin sonu diye ilan edilen tek kutuplu dünyanın tarihin sonunu getirdiğini iddia eden Fukuyama'ların tezi çürüdü. Tarihin sonu gelmez tarih onların sonunu getiriyor. Asya'dan doğan güneş, bu mücadelenin başlangıcının ifadesidir. Ve bu mücadelenin 4 büyük kahraman ulusundan biri Türk milletidir. Yüzyılın başında ezilen ulusların büyük önderi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığımız kadim medeniyetlerle dostluklar kurarak başardığımız emperyalizme karşı bağımsızlık savaşımız bizi refaha ve özgürlüğe doğru dört nala koşarken 1945 ikinci dünya savaşından sonra basiretsiz yöneticilerimiz tarafından atlantiğin ve NATO'nun parasına mahkum edildik. Ama bu millet NATO'nun tezgahlarına darbelerine her fırsatta direndi.
- Ve çok şükür 2010 yılında Vatan Partisinin önderliğinde gladyo tezgahı Ergenekon kumpasını parçaladık. Ve Silivri duvarlarını yıktık, ordumuz ruhunu NATO'ya satmış vatan satıcılarını içinden temizledi. Türkiye cumhuriyeti devleti kendini hızla atlantiğin prangasını parçalamak üzere organize oldu ve mücadeleye girdi. Bundan rahatsız olan NATO ve Atlantik 2016 temmuzunda bir hain darbeyle bizi teslim almak ve uğrunda maceralara sokmak için bir vatan ihaneti içinde Vatan partisinin 2010'dan itibaren çizdiği stratejiyi izleyerek devletiyle birleşti. Bu hain darbe teşebüssünü NATO mizansenini ayaklar altına aldı millileşmek yolunda olağanüstü adımlar attık

.

# Vatan Partisi 11. Genel Kurultayı