Emek cephesi Vatan Partisi kurultayında buluşacak

Sendika yöneticileri, işçiler, 26 Kasım Cumartesi günü Ankara Arena Spor Salonu'nda Üreten Türkiye için buluşacak. Vatan Partisi Amiral Soner Polat 11. Olağan Genel Kurultayı için Merkez İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, tek tek sendikaları ziyaret etti.

Vatan Partisi’nin 26-27-28 Kasım tarihinde Ankara’da düzenleyeceği 11. Olağan Genel Kurultayı’na sayılı günler kaldı. Kurultaya emek cephesi de davet edildi.

Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Büro Başkanı Hüseyin Karanlık ve beraberindeki heyet, sendikaların genel merkezlerini ziyaret etti, kurultay davetiyesi tüm emek temsilcilerine ulaştırıldı.

“Üreticilerin Millî Hükümeti” için toplanan kurultaya, çok sayıda sendika temsilcisi katılacağını bildirdi. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ergün Atalay,
Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’i arayarak tebriklerini iletti, kurultaya konfederasyon yönetimi adına bir heyetin katılacağını bildirdi.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul da işçilerle birlikte kurultay salonunda olacağını belirtti. Akçul, Vatan Partisi ile Genel Başkan Doğu Perinçek’in, Ulusal Kanal ve Aydınlık’ın yıllardır en zor zamanlarında hep işçilerin yanında bulunduğunu, destek verdiğini söyleyerek ayrıca teşekkür etti.

Kurultay çalışmaları kapsamında Zonguldak’ta da Genel Maden İşçileri Sendikası ziyaret edildi. GMİS Teşkilatlanma Daire Başkanı Tayfun Demir ve yönetici arkadaşları, madenci baretleriyle kongrede kara elmasın sesini bütün Türkiye’ye ve dünyaya duyuracaklarını açıkladı.

Hüseyin Karanlık başkanlığındaki heyet Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ile de bir araya geldi. Ağar, sendika adına yönetimden bir heyetin kurultaya katılacağını kaydetti.

Yol-İş üyesi karayollarında asıl işi yaptıkları halde taşeron olarak istihdam edilen emekçiler de kurultayda olacak.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu da sendika yönetimini temsilen kurultaya katılım sağlanacağını bildirdi. Ayrıca, Genel Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası da Ankara Şube yöneticileri de kurultaya katılacak.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şube Başkan Vekili Selçuk Metin de kurultaya katılacağını ilan etti. Metin, Eynez açık ocağın bir kısmının devredilmesiyle ilgili başlattıkları mücadelenin başarıya ulaşmasında Ulusal Kanal, Aydınlık Gazetesi ve Vatan Partisi büyük desteği olduğunu ifade etti.

Vatan Partisi Merkez İşçi Sendika Büro Başkanı Hüseyin Karanlık, görüşmelere ilişkin değerlendirmesinde, "Bu kurultayda zorlukları aşma ve aydınlık bir geleceğe ilerleme mücadelesinin büyük çözümlerini, politikalarını konuşacağız ve kararlaştıracağız" dedi.

# vatan partisi # Yol-İş # hüseyin karanlık # Ankara Arena Spor Salonu