Varank HDP'li Paylan'a böyle cevap verdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan terör örgütünü iklim örgütü gibi göstermediğiniz zaman, partili arkadaşlarınız dağdaki teröristlerle aile bağları fotoğrafları çektirmediği zaman savunma sanayisine ihtiyacımız azalır." dedi.

Mustafa Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, "savunma sanayisine daha az yatırım yapılması gerektiğine" yönelik sözlerine işaret eden Varank, şunları kaydetti:

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ın, "savunma sanayisine daha az yatırım yapılması gerektiğine" yönelik sözlerine işaret eden Varank, şunları kaydetti: "Biz sektörlere kendi hevesimize göre yatırım yapmakla ilgili kararlar almıyoruz. Ülkemizin neye ihtiyacı varsa ona yatırım yapıyoruz. Göreve geldiğimizde ülkemiz altyapı fakiriydi, altyapılara yatırımlar yaptık. Şu anda sağlık teknolojilerinden yapay zekaya, savunma sanayisine yatırım yapıyoruz. Bu alanlara ihtiyaçlar azalırsa bizim de bu alanlara yatırımlarımız azalır. Birileri sınırlarımızdaki teröristleri desteklemediği zaman, İstiklal Caddesi'nde bomba patlatan terör örgütünü iklim örgütü gibi göstermediğiniz zaman, partili arkadaşlarınız dağdaki teröristlerle aile bağları fotoğrafları çektirmediği zaman savunma sanayisine ihtiyacımız azalır. Biz de o zaman bu tartışmaları bırakırız. Çok zorlu bir coğrafyada yaşıyoruz. 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Kilis'e, Gaziantep'e roketler düşerken 'Savunma sanayisine daha az yatırım yapın.' demek absürtlükten başka bir şey değildir."
# bütçe komisyonu # tbmm bütçe görüşmesi # mustafa varank # garo paylan # hdp # Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank