Eski Albay Cengiz C.'dan FETÖ itirafı: Sınav sorularını çalmış

FETÖ'nün 1985'teki askeri sınav sorularını da çaldığı ortaya çıktı. FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C., 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, "örgüt abisi" aracılığıyla önceden aldığını itiraf etti.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, FETÖ şüphesiyle eski Albay Cengiz C. hakkında idari soruşturma başlattı. Şüphelinin Kuleli Askeri Lisesi öğrencisi olduğu yıllarda "cemaat bağlantısı" nedeniyle soruşturma geçirdiği belirlendi.

FETÖ 1985'TE DE SINAV SORULARINI ÇALMIŞ

Mart 2017'de ifadesine başvurulan Cengiz C., 1985’te girdiği askeri lise sınavına örgüt evinde hazırlandığını ve soruların bir kısmının önceden kendisine verildiğini söyledi:

- Sınava 1985 yılında girdim. Beni ders çalıştıran kişi sınavdan birkaç gün önce aynı evde bana sınavda çıkacak Türkçe sorularını verdi. Sınava girdiğimde Türkçe kısmında çıkan soruların bir kısmını bana ders veren kişinin ‘Çalış’ dediği sorular olduğunu gördüm.

 İtirafların ardından Cengiz C. hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca iddianame hazırlandı. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede, FETÖ'nün kurulduğu ilk günden bu yana öncelikli amacının TSK'ya sızmak olduğuna dikkat çekildi. Örgüte kazandırılan gençlerin askeri lise ve harp okullarına yönlendirdiği ifade edildi.

İddianamede, "1980'li yıllardan itibaren TSK'ya sızan FETÖ mensupları, 1990'lı yılların sonundan itibaren personel temin, atama, istihbarat, istihbarata karşı koyma birimleri ile eğitim kurumlarının ölçme, değerlendirme birimleri ve diğer askeri okul, eğitim ile kurs birimlerine yuvalanmıştır" tespiti yapıldı.

Cengiz C. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla, "zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılıktan" ise 17 yıl 6 aya kadar hapsi istendi. Ayrıca ihraç edildiği güne kadar aldığı maaş miktarı kadar adli para cezasına çarptırılması talep edildi.

# Kara Kuvvetleri Komutanlığı # fetö # Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # Kuleli Askeri Lisesi # tsk