AK Parti'den referandumsuz anayasa açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişiklik teklifinin gelecek hafta Meclis’e sunulabileceğini söyledi. Yazıcı, ”Referandumsuz geçişi sağlayacak şekilde bir destek alacağı kanısındayım” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, başörtüsü ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişiklik teklifinin gelecek hafta Meclis’e sunulabileceğini söyledi. Yazıcı, ”Referandumsuz geçişi sağlayacak şekilde bir destek alacağı kanısındayım” dedi:

- Altılı masanın bu konuya ilişkin metindeki açıklamalarını, henüz net karar vermedikleri şeklinde algılıyorum. Dolayısıyla Adalet Bakanı’mızın dün ifade ettikleri gibi Meclis’te, anayasanın 24’üncü ve 41’inci maddelerinde düzenlemeyi öngören iki konuya karşı hiçbir siyasetçinin katılmamak için söyleyeceği, gerekçe bulacağı bir neden olmadığını değerlendiriyoruz. Sayın Bakan gibi düşünüyorum, muhalefet partilerinin de bu teklife destek vermek suretiyle 400’ün üzerinde yani anayasa gereği referanduma götürme koşullarını da aşacak, referandumsuz geçişi sağlayacak şekilde bir destek alacağı kanısındayım, bunu da göreceğiz.
 - Anayasanın 41’inci maddesinin başlığında ‘Ailenin korunması, aile birliği ve çocuk hakları.’ Aile birliğini yeni ilave ediyoruz, başlıkta bir değişiklik oluyor. ‘Aile birliği’ kavramını ilave ediyoruz ve aile birliğinin kimlerden oluşacağı da madde metninde yer alıyor. Aile birliği ancak kadın ve erkeğin evliliğinden oluşuyor, bu kadar net. Buna karşı olan bir vatandaş olabilir mi? Dolayısıyla bunun da destek göreceği kanısındayız.
# hayati yazıcı # başörtüsü # ailenin korunması # anayasa değişiklik teklifi # referandum