"Devlet enkazda" korosu: Bu kez de HDP'den devlet düşmanlığı

Türkiye, deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken, CHP-İYİ Parti-HDP üçlüsü, kamuoyuna, devletin afetle mücadele edemediği algısı yürütüyor. Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP'nin Eşbaşkanı Pervin Buldan, Diyarbakır’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu birlikte açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ardından koroya HDP eş başkanı Pervin Buldan da katıldı.

Buldan, Diyarbakır’da, Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yaptı. Sahada yoğun bir çalışma yürüten ekiplerin faaliyetlerini yok sayan Buldan, "Özellikle iktidarın bu depremde, bu afette enkazın altında kaldığını belirtmek isterim." ifadelerini kullandı. Buldan’ın sözlerine Kılıçdaroğlu da destek verdi.

CHP ve İyi Parti medyası da depremin ilk gününden bu yana yaptıkları sorumsuz ve kışkırtıcı yayınlarla tepki çekiyor. HDP kontenjanından Meclis’e giren Türkiye İşçi Partisi vekili Ahmet Şık, Halk TV yayınında, açık açık devlet düşmanlığı çağrısı yapmış; "Böyle bir devletin düşmanı olmak haktır ve meşrudur" ifadelerini kullanmıştı.

# pervin buldan # chp # hdp