İmamoğlu Anadolu turuna çıktı: Seçim çalışması mı yapıyor? | Vatan Partisi'nden tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu Anadolu turuna çıktı. İmamoğlu’nun il il gezmesi “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ben de varım” demesi olarak yorumlandı. İmamoğlu’nun bu çıkışına Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen de tepki göstererek, “bu ne ahlakidir, ne de hukukidir" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yine gezilere başladı. İstanbul’da durmadığı için ve İstanbullunun sorunlarına çözüm bulmadığı için eleştirilen başkan bu kez de Anadolu turuna çıktı.

İmamoğlu, önce Kastamonu’da esnafı ziyaret etti ve pazar yeri açılışı yaptı. Sonra da diğer ilçelere doğru yola çıktı. CHP kulislerinde ise İmamoğlu’nun 15 şehir gezeceği konuşuldu.

Kulislerdeki bilgileri destekleyen açıklamalar yapan İmamoğlu, Kastamonu açılışında şunları belirtti:

- Heyecanım o kadar yüksek ki, kendimi o kadar genç hissediyorum ki… Dere tepe gezeceğiz. Memleketimizin her yerini dolaşacağız ve göreceksiniz 2023'de coşkuyla, demokrasi kazanacak.

“BU NE AHLAKİDİR, NE DE HUKUKİDİR”

Seçim tarihini açıklamasının ardından gelen ‘Anadolu turu’ hamlesi İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı öncesi son hamlesi olarak değerlendirildi. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen de tepki gösterdi. Dikmen, “bu ne ahlakidir, ne de hukukidir” diyerek şunları kaydetti:

- Sayın İmamoğlu belli ki İBB Başkanlığını bırakarak Cumhurbaşkanı adaylığı turuna çıkıyor. Diğer şehirlere İBB bütçesiyle destekler vererek kendini Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlamaktadır. Bir belediye başkanı düşünün ki yönettiği il sınırlarından sürekli uzakta bir şeyler peşinde koşuyor. O halde niye İBB başkanı oldu? İstanbulluyu, İstanbul'u sadece bir basamak olarak gören bu anlayışa karşı çıkıyoruz. Ama hem İBB başkanlığı makamını işgal edip hem de İBB bütçesini seçim yatırımlarınızda kullanmayın. Bu ne ahlaki ne de hukukidir.
# İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu # ekrem imamoğlu # cem dikmen # vatan partisi