İstanbul'un taksi sorununa yeni çözüm: UKOME'de karar onaylandı

İstanbul’un taksi sorunu gündemden düşmüyor. Vatandaşlar taksi bulamamaktan şikayetçiyken taksi şoförleri de tarife ve kurallardan şikayetçi. Hal böyleyken İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma ve koordinasyon merkezi yeni bir çözüm için düğmeye bastı.

İstanbul'da 1990 yılından beri 17 bin taksi hizmet veriyor. O yılda Megakent'in nüfusu 7 milyon iken 2022 yılında bu sayı 19.3 milyon kişiye ulaştı. Aradan 32 yıl geçmesine karşın 17 bin olan taksi sayısında artışa gidilmedi.

Zamanla çıkmaza giren İstanbul’un taksi sorunu ile ilgili bu kez de farklı bir yola gidildi. Kent genelinde çalışan ihtiyaç fazlası toplu ulaşım araçlarının taksiye dönüştürülmesine karar verildi.

UKOME toplantısında 1803 minibüsün taksiye dönüştürülmesi oy çokluğuyla, 322 taksi dolmuşun taksiye dönüştürülmesi oy birliğiyle, dönüşümden sonra 3 yıl boyunca plakaların el değiştirilmemesi kararı da oy çokluğuyla onaylandı.

Engelli erişimine uygun 500 taksi teklifi ise oy çokluğuyla reddedildi. Öte yandan, scooterların 25 kilometre olan mevcut hız sınırının 20 kilometreye düşürülmesi teklifi de oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# ukome # taksi # istanbul # Toplu Taşıma