İttifaklara sıkıştırılan sandıktan çözüm çıkmadı: Seçim ikinci tura kaldı

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel seçiminin kesin olmayan sonuçlarına göre sandıktan çözüm çıkmadı. Cumhurbaşkanlığı yarışında 50+1'i bulan olmadı. Zorlukların arttığı süreçte 2 tur yolu göründü.

İttifaklara sıkıştırılan 14 Mayıs seçim sonuçları iki tarafından yüzünü güldürmedi. Sandıkların açılması ile yüzde 58'lerde olan Erdoğan yüzde 49 bandına geriledi. Kılıçdaroğlu ‘nun oyu ise 44'lerde kaldı.

Anadolu Ajansı verilerine göre Açılan sandık oranının artmasıyla Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasındaki makas daraldı. Kesin olmayan sonuçlara göre ilk turun galibi olmadı.

Parlamento da Cumhur İttifakının oy oranı yüzde 49’larda, Altılı Masa'nın oranları da yüzde 35'lerde oldu. İyi Parti yüzde 10’u bulamazken PKK'nın siyasi kolu HDP'nin yeni yüzü Yeşil Sol Parti yüzde 8'lerde kaldı.

İki ittifaka bölünülen seçimler değişim getirmedi. Türkiye'nin önündeki zorluklar katlanarak arttı. Sonuçlar, FETÖ ve PKK ile işbirliğinin kaybettirdiğini gösterdi.

Altılı Masa'ya ABD ve Batı'nın desteği de başarıya ulaşamadı. Ayrıştırıcı dilin arttığı, kurşunların ortaya döküldüğü, dönemde çıkan sonuçlar krizi derinleştirdi, kışkırtma ortamına da hazır bir zemin oluşturdu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# seçim 2023 # ak parti # İyi Parti # chp