Kılıçdaroğlu AB kapısına bağlanmayı vadediyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki çözüm için Avrupa Birliği'ne işaret etti. AB'nin sözde demokratik standartlarını Türkiye'ye getirmek istediklerini kaydederek, "AB'ye üye olmak istiyoruz" dedi. Üretime değil sıcak paraya dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 52 yıldır Türkiye'yi kapısında süründüren Avrupa Birliğini çözüm olarak gösterdi. Türkiye'deki demokrasi sistemini hedef alarak AB'ye üye olunması gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, DEVA partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Karar TV'ye konuştu. İngiltere'de sıcak para komisyoncularıyla yaptığı görüşmeyi anlattı. Üretime değil sıcak paraya dikkat çekti.

Peki Türkiye'nin 52 yıllık AB süreci nasıl başladı? 1945 sonrasında Atlantik sistemine bağlanmasının bir devamı olarak başlatıldı. Gümrük birliğine girilmesiyle birlikte Avrupa dışındaki ülkelerle yapılan ticaretin maliyeti arttı. Bu da Türkiye'nin ekonomik olarak dışa bağımlı bir ülke haline gelmesine neden oldu.

1988 yılında imzalanan ve 1993 yılında yürürlüğe giren Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik şartı, Türkiye’nin üniter yapısını tartışmaya açan maddeler barındırıyordu. Ayrıca 2003 yılında imzalanan “ikiz ihanet yasaları” da Türkiye’nin tam egemenliğini zedeleyen yasalardı.

Türkiye'nin AB kapısında bölünmenin eşiğine gelmesine ve borç batağına saplanmasına rağmen Kılıçdaroğlu, AB'yi yine çözüm olarak sundu.

CHP Lideri, FETÖ ve PKK bağlantıları nedeniyle kamudan ihraç edilen KHK'lılarında yine işlerine geri dönmesi gerektiğini savundu.

# kemal kılıçdaroğlu # ab # abd # avrupa birliği # chp