Kılıçdaroğlu'nun danışmanından Türkiye karşıtı sözler: "Türkiye'nin yapısı değişmeli"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuk ve siyasi işler başdanışmanı Nuşirevan Elçi bir skandala daha imza attı. CHP Genel Merkezi'nde Rudaw'a röportaj veren Elçi, CHP'nin projeleri arasında özerkliğin de olduğunu itiraf etti.

Terör örgütü PKK'nın siyasi kolu HDP ile ittifak halinde olan CHP, HDP'ye sıcak mesajlar vermeye devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuk ve siyasi işler başdanışmanı Nuşirevan Elçi'den 'özerklik' itirafı geldi.

“CHP’NİN PROJELERİ ARASINDA ÖZERKLİK DE VAR”

CHP Genel Merkezi'nden Erbil merkezli Rudaw'a konuşan Elçi, CHP'nin projeleri arasında özerklik ve anadilde eğitimin de olduğunu söyledi. Devletin yapısının değiştirilmesi gerektiğine işaret etti:

Projeleri tabii ki var. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi diyoruz artık adı özerklik veya başka türlü de konulabilir. Bunun değiştirilmesi gerekiyor zaten. Tüm yetki ve imkanların tek bir yerde toplanması zaten başından beri yanlıştı. Kürt sorunun çözülürse eğer bunların tamamı yerine getirilir. Kürtçe anadilde eğitim, değiştirilen isimlerin iadesi de. Bu hatanın düzeltilmesi ve yasalara yerleştirilmesi. Zaten bu belirttiğiniz iki şey çözülmez ise Kürt sorunu da çözülmez.

Nuşirevan Elçi, CHP Genel Baykanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Kürdistan' lafından rahatsız olmadığını söyledi.

HDP'ye olan yakınlığıyla da bilinen Elçi 2023 seçimlerinde Kılıçdaroğlu’na HDP'den destek geleceğini ifade etti. “Kürtler de onun gücüne, fikirlerine, şahsına, demokratlığına inanıyor" dedi.

CHP'de "Hukuki ve siyasi" konularda çalışma yapmak üzerine görevlendirilen Nuşirevan Elçi’nin daha önce de terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan'a destek paylaşımları ortaya çıkmıştı.

# cumhuriyet halk partisi # kemal kılıçdaroğlu # rudaw