Kılıçdaroğlu'nun rotasında bu sefer İngiltere ve Almanya var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İngiltere’ye gidiyor. Kılıçdaroğlu, 2-4 Kasım günleri arasında İngiltere'yi ziyaret edecek. Kılıçdaroğlu’nun Kasım ayı içinde Almanya’ya da gitmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2-4 Kasım günleri arasında İngiltere'yi ziyaret edecek. Ziyarette dair CHP kaynaklarının paylaştığı bilgide “Yenilikçi teknoloji fonları başta olmak üzere, Türkiye'ye sürdürülebilir, iklime dost ve katma değeri yüksek yabancı yatırım girişini sağlayacak söz sahibi kurum ve kuruluşlar ile görüşmeler gerçekleştirecek” denildi.

Amerika Birleşik Devletleri ziyareti gibi İngiltere ziyaretinin ayrıntıları da açıklanmadı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun İngiltere’de kimlerle görüşeceği bilinmiyor. Kılıçdaroğlu’na ziyarette Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Parti Sözcüsü Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Yunus Emre ve Genel Başkan Başdanışmanı Hacer Foggo’nun eşlik etmesi bekleniyor.

İngiltere temaslarını tamamlayarak 5 Kasım’da ülkeye döneceği belirtilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kasım ayı içerisinde Almanya'yı da ziyaret edeceği ifade edildi. Kılıçdaroğlu’nun Amerika Birleşik Devletleri’nin ardından İngiltere’yi ziyaret edecek olması ve yine programın açıklanmaması dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından İyi Parti de ABD’yi ziyaret etti. Hatta İyi Parti, ABD ile 13 maddelik bildiri imzaladı. CHP ve İyi Parti’den sonra Ak Parti’den de bir heyetin 3. kez ABD’ye gideceği açıklandı. İktidar ve muhalefet partilerinin ziyaretleri seçim öncesi ABD ile ilişkileri sıcak tutma arayışı olarak değerlendirildi.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # ingiltere # Amerika Birleşik Devletleri # almanya