Fincancı'nın davası yarın : İftira korosu hakim karşısında

PKK'nın ortaya attığı, Türk Ordusunu hedef alan kimyasal silah iftirasına ortak olmasıyla kamuoyunda büyük tepki çeken Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 23 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak. Fincancı, terör örgütü propagandası yapmakla suçlanıyor.

PKK'nın Türk ordusuna yönelik ortaya attığı kimyasal silah iftirasına PKK'nın televizyonundan ortak olan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Davada, tutuklu sanık Şebnem Korur Fincancı hakkında, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 7 yıl 6'aya kadar hapis cezası isteniyor. Fincancı'nın terör örgütü PKK ile ilişkisi ve sosyal medya paylaşımları da dosya kapsamına alındı

Kimsayal silah yalanına ortak olan TTB yönetimi, İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği ve HDP'li vekiller, İstanbul Adalet Sarayı önünde, duruşmaya katılım çağrısı yaptı.

CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu ile Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da HDP'li Selahattin Demirtaş'la birlikte kimyasal iftirasına ortak olmuştu.

Fincancı’ya Kandil’den de tam destek gelmişti. PKK Elebaşlarından Musafa Karasu, “Şebnem hocanın tutumu tarihi bir eylemdir. Yeni bir dönemi ifade ediyor.” demişti.

# Türk Tabipleri Birliği # Şebnem Korur Fincancı # hdp # kesk