İmamoğlu'ndan Demirtaş'a teşekkür: "Diline, yüreğine sağlık"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine destek açıklaması yapan terör tutuklusu Selahattin Demirtaş'a teşekkür etti. İmamoğlu, PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "diline, yüreğine sağlık" sözleriyle seslendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, mahkumiyet kararı sonrası özellikle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile verdiği mutluluk pozları gündem olmuştu.

İmamoğlu’na terör suçlarından cezaevinde tutuklu bulunan PKK'nın siyasi kolu HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’tan da destek gelmişti. Demirtaş, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına atıfta bulunarak, "Hepimizin amacı, bu makamı gerçek sahibine, yani halka teslim etmek olmalıdır. İsimler üzerinden tartışma yürütmek, belirlenen amaçtan sapmak anlamına gelir" açıklaması yapmıştı.

Ekrem İmamoğlu, terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’a teşekkür etti. “Çok güzel söylemiş, diline sağlık. İnşallah bu süreç, onu da çoluğuna, çocuğuna, ailesine, eşine kavuşturacak" ifadelerini kullandı.

 “ARKADAŞLARIMIZ İÇERDE”

Cumhuriyet gazetesine konuşan İmamoğlu, "Demokrasiye yapılan her müdahale Türkiye'nin önünü tıkar” dedi ve ekledi:

Arkadaşlarımız içeride, Demirtaş içeride şu an. Aileleri kötü durumda. Sürecin sekteye uğratılması, yapılan müdahale Türkiye’nin önünü tıkıyor, umutları kırıyor. Ama Türkiye’ye yapılan bir müdahale. Bu kararın altına imza atan hakimin, savcının ve onun gibilerin eşleri çocukları için de kazanmak zorundayız. İleride onların da bir hukuksuzlukla karşı karşıya kalmamaları için, bu ülkenin tüm çocukları için kazanmak zorundayız.
# İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu # istanbul büyükşehir belediyesi # selahattin demirtaş # hdp # pkk